Beázik a tető, nincs vezetékes víz a komfort nélküli albérletben, ahol heten élnek

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az alföldi tanyavilágában él nagy szükségben Juli és családja. A fiatal, 25 éves édesanya és élettársa, Gábor immár 5 gyermek szülei, a legkisebb 10 hónapos.

Lakóhelyük minden komfortot nélkülöz. Bár több lakószoba is van benne, a fürdőszobát nem tudják használni, mivel nincs bevezetve a víz. Műanyag kádban tudnak tisztálkodni. A WC az udvaron található. Villany van, a házat fával fűtik, melyből mindig hiányt szenvednek. A főzést gázpalackkal oldják meg. A legnagyobb probléma az, hogy beázik a tető, ettől hideg és vizes a ház.

A család fő bevételi forrása a gyermekek után járó állami támogatás (családi pótlék és GYES, összesen 130.000 Ft).

Az édesanya főállásban a gyermekeket neveli, még nem volt munkahelye. Gábor alkalmi munkákat vállal, napszámot, favágást, bármit, ami adódik. Sajnos az időjárás ezt nagyban befolyásolja, rossz időben és télen nincs munka.

Támogatást elsősorban a tető javításához kér a család, de a vezetékes víz bevezetése igazi csodát jelentene nekik. Készpénzadományt csekken tudnak fogadni.

Ezen felül nagy szükségük van tartós élelmiszerre, tisztálkodó- és tisztítószerekre, babaápolási cikkekre, 4-es méretű pelenkára, egy babakádra, gyermekjátékokra (nagy kedvenc Micimackó és Sissi hercegnő), konyhafelszerelésre. Nagyon szeretnének egy televíziót.

Örömmel fogadnak ruha- és cipőadományt a család bármely tagja számára. (Gyerekek méretei: 7 éves kislány: 110-116-os ruha, 27-es cipő; 5 éves kisfiú: 110-es ruha, 26-os cipő; 3 éves kislány és kisfiú: 92-es ruha, 23-as cipő; 10 hónapos kisfiú: 86-os ruha, 19-es cipő. Szülők méretei: anya: XS-es ruha, 36-os cipő, apa: M-es ruha, 39-es cipő.)

Szerény, gyermekeiket nagyon szerető, sokat nélkülöző család.

Jelige: „Kisvirág 20220217”

Share on facebook
Megosztás