Bedeszkázott ablakokkal töltötte a telet 5 gyermekével az édesanya

öt_iskolás_korú_gyerek

Baranya megyében, Pécsett él a 12 éve elvált, 50 éves, 5 iskolás korú gyermekét egyedül nevelő Anett, egy romos bérleményben, amit egy régi vágóhíd helyén alakítottak ki.

 

A lakás belső udvaros, 83 nm, három szoba, konyha és fürdőszoba, amit Anették alakítottak ki. Nagyon romos a lakás, a bejárati ajtó rossz állapotban van, 2 ablak is kitörött, nem tudta beüvegeztetni, most deszkák fedik, ezért nem lehet kifűteni a lakást. A parketta is hiányos, szőnyeggel próbálja eltakarni. Hiányzik a konyhabútor, a palackos gáztűzhely is rossz. A víz és a villany kártyás feltöltős, fával tüzelnek, nincs számítógép és az internet sincs bekötve. Csak az édesanyának van egy kártyás mobilja és azon van internet.

A család bevétele: a gyermekek után járó családi pótlék és Anett 118.500 Ft fizetése, ami azért ennyi, mert letiltás van rajta, banki tartozás miatt 65.000 Ft. Amit még minden hónapban a rezsibe fizetnie kell 20.000 Ft-os részlet (víztartozás), 15.000 Ft villany (a villanybojler miatt), 5.000 Ft a gázpalack csere, és 10.000 Ft tisztítószerek. Ezeken kívül sajnos még az Önkormányzatnál is hatalmas a bérleti díj elmaradás.

 

Anett lába érszűkületes, dagad és állandó fájdalmai vannak. A hasnyálmirigye sincs rendben. Mindezek ellenére 7 éve nem ment betegállományba, és nem volt szabadságon sem, nem tehette meg a pénz miatt. Jelenleg egy kórház fertőző osztályán takarító, ott, ahol a COVID-19 vírusos betegeket ápolják. Aggódik, mert a cég, amelyik alkalmazza, most a csőd szélén áll, és lehet, hogy elveszíti a munkáját, amitől nagyon fél.

5 iskolás korú gyermeket nevel, a többiek már felnőttek, saját életük van. A kislányok 12 és 14 évesek, a fiúk 13, 15 és 18. Mindegyik gyermek iskolába jár, jó tanulók. A legnagyobb villanyszerelőnek tanul.

Amire szükség lenne: pénzadomány (bankszámla van), élelmiszer, tisztítószerek, tűzifa, bejárati ajtó, 2 ablak, palackos gáztűzhely, emeletes ágy a gyerekeknek, fürdőszoba szekrény, szőnyegek, konyhabútor, konyhai eszközök, habverő, edények, mikró, kávéfőző, TV (ez nincs a családnak), telefon a gyerekeknek és számítógép, valamint ruhák a család minden tagjának: a 2 lánynak S-es méretű ruhák, a cipőjük 38-as, 13 éves fiú mérete 158-as felső, 164-es nadrág, 38-as cipő, a 15 éves fiú M-es felső, 28-30-as nadrág, 40-es cipő, 18 éves fiú M-es felső, 30-as nadrág, 40-es cipő, anyuka mérete M-es felső, 40-42-es nadrág, 39-es sportcipő. De bármit elfogadnak, mert szinte mindenre szükségük van.

Anett nagyon szerény, hálás, és kedves asszony. Tiszteletreméltó kitartással, szeretettel gondoskodik gyermekeiről. Betegsége ellenére nagyon sokat dolgozik, napi 12 órát, mindig éjszaka. Nem panaszkodik, de nagyon küzd, hogy a gyermekei tanuljanak (Anett 6 osztályt végzett) és többre vigyék, mint ő. Ez ad erőt neki a mindennapokra.

Jelige: „Öt csillag 20201006”

Share on facebook
Megosztás