Beteg fiai gondozásáért feladta a munkáját az édesanya

Egy kis falucskában él három fiával a 44 éves Ágnes, Baranya megye Szigetvári járásában. A három gyerekből kettő beteg, otthonápolásra szorul, a harmadik pedig abbahagyta az iskolát és elköltözött, így az asszony nem tud munkát vállalni a két beteg gyerek mellett. Míg a hatóságok jogosnak nem ítélik az otthonápolást, a családi pótlékból és ápolási segélyből próbálnak kijönni.

A ház, amiben élnek, a sajátjuk, de hitellel terhelt, és erősen felújításra szorul. A félkomfortos épületen a nyílászárókat ki kell cserélni, mert most a hideg és a szél átjárja. A kazán kilyukadt, menthetetlen állapotú, így már csak egy teakályhával tudnak fűteni, de a tűzifa beszerzése nagy terhet jelent nap mint nap. A fürdőszoba felújításához szakember segítségét és anyagi támogatást szeretnének, mert jelenleg a kádba be kell emelni az izomsorvadásban szenvedő fiúkat fürdéskor, így nagyon fontos lenne, hogy ki tudják cserélni zuhanyzóra.

A három fiú 14, 18 és 19 évesek. Az édesapjuk öt évvel ezelőtt elhagyta a családot, újra nősült, tőle semmilyen segítséget nem kapnak. A három gyermekből kettő (a 14 és a 19 éves) súlyos izomsorvadásban szenved, állandó gondozást igényelnek. A fiúkat öltöztetni kell, illetve nagyon lassan, rövid távokat tudnak csak mozogni. Nemrégiben a középső fiú abbahagyta az iskolát és elköltözött otthonról, így Ágnes még nehezebb helyzetbe került: eddig megosztották a két beteg gyerek melletti felügyeletet és Ágnes közmunkát tudott végezni, februártól viszont már nem fog tudni dolgozni, így a munkából származó 76 ezer Ft-nak is búcsút kell mondaniuk.

Az új helyzetre való tekintettel egy bizottság fogja felkeresni a családot, hogy megállapítást nyerjen az otthon ápolás jogossága. Addig azonban semmilyen bevételük nem lesz a családi pótlékon és kb. 53 ezer Ft ápolási segélyen kívül.

A fürdőszobát nagyon szeretné felújítani, kád helyett zuhanyzó kellene, csúszásgátlós padlóval, hogy ne kelljen a fiúkat beemelni a kádba. Van lehetőség az egyik banknál 300 ezer Ft támogatás igénybevételére, de az anyag és a munkadíj ezen túlmutat és mindenről számlát kell bemutatnia. Segítséget jelentene olyan szakember jelentkezése, aki munkáját adná a kivitelezéshez. Anyagi segítséggel is megvalósítható ez a nagy álom, pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Amire leginkább szükségük van: tartós élelmiszer, háztartási cikkek, tűzifa. Aki ruhaneművel támogatná a fiúkat: betegségükből fakadóan mindketten vékony testalkatúak.

14 éves fiú: 160 cm magas, 45 kg. Speciális cipőt hord.
19 éves fiú: 170 cm magas, 51 kg, lába 39-es.

Az anyuka nagyon vallásos, alázatos természetű, csak abban bízik, hogy a fiai egészsége nem romlik tovább.

Jelige: „1.Péter2:24 20230123

Share on facebook
Megosztás