Betegségek árnyékában is együtt

Fejér vármegye egyik településén él 2 gyermekével Barbara, akinek egyik lába 2 éve lebénult. Fia, Péter daganatos betegséggel küzd, a 17 éves Laura pedig az iskolát otthagyva vállalta fel édesanyja ápolását.

Barbara régebben szociális gondozó volt. Hátgerincsérv következtében egyik lába lebénult. 33 éves fia, Péter súlyos cukorbeteg, emellett pedig nyirokcsomó daganattal műtötték. Leszázalékolása folyamatban van. 17 éves lánya, Laura 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy édesanyját ápolni tudja. Egy önkormányzati bérházban élnek.

Bevételük – ha a júliusig érkező alapítványi támogatást is beleszámoljuk -, 42.800.- Ft havonta. Kiadásaik közé az önkormányzati lakás bérleti díja, a rezsiköltség és a gyógyszerek tartoznak, élelmiszerre így már nem jut pénz.

Az édesanya mozgásszervi betegsége miatt munkát vállalni nem tud. Fia szintén munkaképtelen. Laura pedig édesanyját ápolja.

Amire szükségük van: élelmiszer, ruha, linóleum, mivel jelenleg faroslemez borítja a fürdőszobát. Kályhájuk lyukas, így egy új kályhával is támogatni lehet a családot. Anyagi segítséget bankszámlára tudnak fogadni.

Ruhaméreteik:

Péter L-es ruhákat és 43-as cipőt visel.

Laura M-L-es ruhákat és 39-es cipőt hord.

Barbara mérete XL-es, cipője 40-es.

A család összetartása és az, ahogyan Laura az édesanyját gondozza 15 éves kora óta, példaértékű. Barbara azt szeretné, ha lánya le tudna érettségizni.

Jelige: „Összetartás 20230416”

Share on facebook
Megosztás