Biztonságra vágyik az édesanya, gyermekeit csak hétvégén ölelheti magához

A 42 éves Móni egy Zala megyei városban, albérletben lakik gyermekeivel. Életüket rengeteg hányattatás, költözés, félelem és bizonytalanság övezte.  Móni korábbi élettársa, kisebb gyermekeinek édesapja már nem él a családdal, viszonyuk megromlott. Látogatásai alkalomszerűek, anyagi támogatást is csak ritkán nyújt.

A két kislány 7 és 5 éves, első osztályba illetve óvodába jár. Sajnos anyagi okokból  egy 25 km-re fekvő bentlakásos óvoda-iskola nyújt „otthont” a lányoknak. Minden héten az elválás fájdalma szorítja össze a családtagok szívét. Móni 17 éves fia a középiskolát nem fejezte be, a család gondjai elől elmenekült, most szerencsét próbál külföldön. Utána már nem kap családi pótlékot sem.

Móninak szerencsére most van munkahelye, egy gyárban végez betanított munkát, napi bérezéssel. Kis fizetését kiegészítendő, takarítást is vállal. Nagy szerencséjének tartja, hogy egészséges és erős, úgy érzi a gyermekeiért mindenre képes. Nagyon szeretne még továbbtanulni és képezni magát, ha lesz rá lehetősége. Nagy álma egy olyan munkahely, ahol eleget kereshet, esetleg szolgálati lakást is kap.

A kislányok szemüvegesek. A 7 éves Szilvikének 8-as dioptriájú szemüveget kell hordania, sajnos a legutoljára felírt lencséket Móni már nem tudta kiváltani (60-70 ezer Ft).

Nagy szükségük van: tartós élelmiszerre, ruhára, cipőre a gyerekeknek. A lányok 104-es ruhát hordanak, lábuk 26-27-es. A háztartásban nincs működő mosógép. Pénzadományt bankszámlára tudnak fogadni. A karácsonyt nagyon szeretnék karácsonyfával, díszekkel, játékokkal ünnepelni. Örülnének CryBabys babának, tabletnek.

Móni nagyon zaklatott az életkörülményeik miatt, de egyedül nem tud többet tenni a család együtt maradásáért. Minden álma, hogy helyzetük rendeződjön.

Jelige: „Szebb kilátás 20220225

Share on facebook
Megosztás