Daganatos betegséggel küzd az egyedülálló édesanya

Nikolett egy Baranya megyében élő kétgyermekes édesanya, akinél nemrégiben nőgyógyászati daganatot diagnosztizáltak. Ez a betegség minden szempontból megnehezíti az egyedülálló anyuka amúgy sem könnyű életét.

Niki és gyermekei egy 1,5 szobás albérletben laknak. A nagylány már középiskolás, szakácsnak tanul, nagyon szorgalmas, kitartó gyerek. A fiúgyermek 10 éves lesz hamarosan, ő még általános iskolába jár. Niki két munkahelyen is dolgozott, hogy az albérletet ki tudja fizetni, heti 3 napot takarított, illetve 2-4 napot vendéglátásban töltött, ha hívták. A nyáron sajnos rosszul lett, kórházba szállították, ahol megállapították, hogy egy nőgyógyászati daganat okozta a tüneteit. A decemberi műtét során súlyos cervicalis dysplasiát, vagyis egy méhnyakat érintő szövetburjánzást állapítottak meg a szövettanon, ami egy rákelőző állapot.
Az édesanyára teljes méheltávolítás, sugárkezelés és kemoterápia vár. (A műtét után 6 hét ágynyugalomra és 6 hónap pihenésre lenne szükség a gyógyuláshoz.)

A betegsége igen kellemetlen tüneteket, rosszulléteket okozott, ami miatt nem tudott dolgozni és a sok hiányzás miatt sajnos elbocsátották. Az orvosa pihenésre intette a kimerült édesanyát, aki ennek ellenére kitartóan munkát keresett, jelenleg egy vendéglátóipari egységben beugrós. Van ügyfélszolgálatos tapasztalata, dolgozna akár home office-ban, sőt kéz-és lábápoló, műkörömépítő végzettsége is van.
Segítsége nincsen, a kisebb gyermek után a bíróság 30.000 Ft gyermektartást ítélt meg nekik. Azonban ez így továbbra sem elég a mindennapokra, az albérleti díjjal elmaradása van.

Amire szükségük lenne: pénzadomány az albérleti díj tartozás rendezésére. Egy 38-39 méretű kényelmes, (akár) gyógycipő, mert a sok állás tovább rontja a visszerességből adódó panaszait is. Tartós élelmiszert, vitaminkészítményt is örömmel fogadnak, anyukának vaskészítményt.

Nikolett nagyon bízik a gyógyulásban, és hogy rendbe tud jönni az életük. Nagyon szégyelli, hogy most ilyen helyzetbe kerültek. Rendkívül agilis, talpraesett hölgy, korábban sikeres vállalkozó volt, de sajnos a covid tönkretette, és azóta egyre több nehézség adódik az életében, melyektől nehezen szabadul.

Jelige: „Nőszirom 20221025”

Share on facebook
Megosztás