Devizahitelük miatt elvesztette házát a négy, fejlesztést igénylő gyermeket nevelő család

Ági és férje, Simon egy Zala megyei nagyvárosban élnek négy gyermekükkel. Egyikük sem egészséges: az apuka átesett már szívinfarktuson, gerincsérvvel él, az anyuka pedig szívritmus-zavarral küzd, de munkaképes.

Jelenleg otthon vannak a gyerekekkel. Nehéz helyzetük fő oka, hogy mind a négy pici sajátos nevelési igényű. A legnagyobb kislányuk 5 éves, erősen frontérzékeny, nagyon szeret táncolni, ennek gyakorlására sincs pénzük. 122-128-as ruhamérete, 29-30-as cipőmérete van. A kisfiuk 4 éves, súlyosan autista, nem beszél, szobatisztasága nem alakult ki, fejlesztése nagyon fontos lenne, a pénzadományt az ő állapotának javítására fordítaná a család. Verdák-imádó, ruha és cipőmérete a nővéréével azonos. A 2 éves kislányuk koraszülött volt, megkésett mozgásfejlődése igényelné a rendszeres fejlesztést. Nagyon szeret játékból „főzőcskézni”, ruhamérete 86-92-es, lába 24-25-ös. A legkisebb gyermekük kisfiú, ő szintén lemaradásban van, tornáztatni kellene. 80-86-os ruhákat, 22-23-as cipőt visel.

Lakhatási körülményeik sajnos nem a legjobbak, jelenleg egy 55 nm-es albérletben laknak hatan. Saját tulajdonú családi házuk banki hitelét a megemelkedett törlesztőrészletek miatt nem tudták fizetni, így az elúszott. Mindkét szülő iskolázott, sőt, Simon két diplomát is szerzett, de a picik ellátásához mindkettőjükre szükség van.

Bevételük ápolási díjból és a gyermekek után járó családi pótlékból, valamint a GYESből áll. Az albérlet és a rezsi kifizetése után nem sok marad a megélhetésre, a gyermekek fejlesztésére pedig szinte semmi.

A család elsősorban anyagi segítséggel tudna a helyzetén javítani, ezen felül szívesen fogadnak élelmiszercsomagot, fejlesztő játékokat, ruhaneműt a gyermekeknek. (Méreteiket fentebb részletesen olvashatják.)

Jelige: „Kék szív 20210915”

Share on facebook
Megosztás