Didergős boldogság

Miskolctól 70 km-re, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy kisközségben él Jolán élettársával és két gyermekével. Betegség mellett anyagi nehézségek nehezítik a mindennapjaikat. Kitartóan keresik a megoldást, reménnyel tekintenek a jövőre.

Jolánék saját tulajdonú házukban laknak, mely nagyon rossz állapotban van, egyik fala omladozik. Jolán közmunkásként dolgozik, 54 éves. Élettársát demenciával és agysorvadással kezelték, mely visszafordíthatatlan folyamat, állapota lassan, de romlik. Betegsége miatt alkalmatlannak ítélik meg állásinterjúkon, leszázalékolását elutasították. Így jelenleg az egyedüli pénzkereső, Jolán.

A család havi bevétele 127.000 Ft, kiadásuk 103.000 Ft. Utóbbi a rezsit, kölcsönök törlesztését és a gyógyszereket foglalja magába, a megélhetésre jóformán nem marad anyagi fedezetük. Ráadásul a házukon 2 millió forint adósság maradt még a múltból, amelyről nem rég kaptak értesítést és sajnos ezért a kilakoltatás veszélye fenyegeti őket.

Két gyermeket nevelnek. Lili 18 éves lesz tavasszal, jelenleg gimnáziumban tanul. Kollégista, a szállást és étkezést ingyen kapja. Sminkelni szeret. Zoltán 4 éves, óvodás. Kedvence a Mancs őrjárat, szereti a kirakókat és az autók nagy rajongója.

Amire szükségük van: élelmiszer, gázpalack (e nélkül nem tud főzni Jolán a családnak), tisztálkodási szerek, tisztítószerek, ruhanemű. Anyagi segítséget bankszámlára tudnak fogadni.

Lili: Ruhamérete S-es, cipőmérete 39-es.

Zoltán: 118-as a ruhamérete, 30-as cipőt hord.

Jolán szintén S-es ruhaméret, 40-es a cipőmérete, élettársa pedig 50-es ruhát, 41-es cipőt hord.

Keményen küzd a család a mindennapokban, nem adják fel, számukra minden segítség esély a jobb életre.

Jelige: „Boldogság 20230111”

Share on facebook
Megosztás