Düledező házban, vezetékes víz nélkül egy 8 éves kisfiúval

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében él Noémi és férje, Bence, valamint kisfiuk, Dávid. Lakhatási körülményeik életveszélyesek. A házban, amiben laknak, nincsen vezetékes víz.

A család Putnoktól 9 km-re egy kicsiny faluban él. Noémi 27, Bence 28, kisfiuk 8 éves.

Életkörülményeik nagyon nehezek. Egy olyan családi házban laknak, ahova az ivóvíz nincs bevezetve, az utcáról hordják a szükséges mennyiséget. Palackos gáz és villany a rendelkezésükre áll. 2 szobájuk van, de spórolás miatt csak az egyiket fűtik.

Noémi egy kosárfonó mellett volt segítő, jelenleg takarításból, árufeltöltésből szeretné gyarapítani a családi kasszát, de a környéken erre nincs lehetőség. Bence nehézgépkezelőként dolgozik, az ő keresetéből és a családi pótlékból élnek jelenleg.

Bevételük havonta: 163.700 Ft, melynek nagy részét elviszik a kiadásaik. A villany: 12500 Ft, a fa a fűtéshez: 80000 Ft havonta. Tartozásaik nincsenek, de a fennmaradó összeg kevés a megélhetéshez és az esetleges továbblépéshez. Előfordul, hogy Dávid betegsége esetén, a gyógyszereit sem tudják kiváltani.

Nagy vágyuk, hogy egy élhetőbb házba költözzenek a közelben. A faluban nincs albérleti lehetőség, mivel ott csak eladó házak vannak, de ez számukra nem elérhető.

Amire szükségük van: a legnagyobb segítség egy olyan ház lenne, ahova a jelenlegi életveszélyes körülmények közül el tudnának költözni. Anyagi támogatást bankszámlára tudnak fogadni. Ezen kívül tartós élelmiszerrel és ruhákkal is lehet őket támogatni. Méreteik:

Dávid 128-134-es ruhákat, és 32-33-as cipőket hord. Nagy vágya egy távirányítós autó és egy Xbox.

Noémi S-M-es ruhákat és 37-38-as cipőket visel.

Bence ruhamérete M-es, cipői 38-as méretűek.

A fiatal szülők szeretnék jobb körülmények között nevelni kisfiúkat, de ehhez a lehetőségeik jelenleg nagyon szűkösek.

 

Jelige: „Ház a boldogsághoz 20230131 ”

Share on facebook
Megosztás