Egészségügyi ellátás nélkül neveli egyedül öt gyermekét és kisunokáját

A Mecsek lábánál él Zsuzsa, aki egyedül neveli 5 gyermekét és 1 unokáját, mindenféle támogatás nélkül. A mindennapok nehézségeit próbálják megoldani, de eljutottak arra a pontra, hogy segítség nélkül már nem tudják. Jelenleg egészségügyi ellátást sem kapnak, az érvényes TAJ számukhoz a tartozásaikat rendezni kell.

A kis család egy 54 nm-es lakásban él, szegényes körülmények között. A gáz nincs bevezetve, fával fűtenek, víz és feltöltős villanyórájuk van.

Havi bevételük 150 000 Ft. Zsuzsa takarítónőként dolgozik napi 4 órában, a nap többi részében unokájára vigyáz, mert ő van vele gyesen. Tartozásaik felhalmozódtak, és annak ellenére, hogy próbálja rendezni részletekben, a lakcímüket törölték. Jelenleg érvényes TAJ kártyájuk sincs, mert utóbbi megléte bejelentett lakcímhez kötött. Édesapjuk nem foglalkozik a gyermekekkel, tartásdíjat nem fizet.

Zsuzsának 5 saját gyermeke van (11 éves lány, 11 éves fiú, 14 éves fiú, 15 éves lány, 17 éves lány). 17 éves lányának van egy 1 éves gyermeke, és decemberre várja második babáját. A kismama Taj száma is érvénytelen, nem kap egészségügyi ellátást.


Amiben a leggyorsabban segítség kell számunkra: pénzbeli támogatás, melyből a tartozásaikat rendeznék, hogy legyen érvényes TAJ kártyájuk.

Amire még szükségük van:

  • ruhák, a gyermekek ruhamérete koruknak megfelelő
  • szekrény, ágy. A bútorok különösen fontosak egy közelgő környezettanulmány miatt, ahol a csecsemő életterét, a család lakhatási körülményeit fogják felmérni
  • hűtőszekrény fagyasztóval
  • mosógép
  • tartós élelmiszer

Jelige: Indián nyár 20221025

Share on facebook
Megosztás