Egy betegség árnyékában

Somogy megye 160 fős településén él 4 gyermekével és férjével Györgyi. Életüket anyagi gondok és kislányuk ritka genetikai betegsége árnyékolja be. Önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe. Tisztességben nevelik gyermekeiket, azonban most segítségre van szükségük, hogy a családi fészek melegét meg tudják őrizni.

Györgyi (28) és családja Somogy megyében egy kis faluban él, egy 70 nm-es családi házban, mely a saját tulajdonuk. Villanyuk és gázuk van, fürdőszoba és WC nincs a házban, a víz sincs bevezetve.

Györgyi 9 évfolyamot végzett, takarítói, élelmiszerbolt eladói és erdőművelői képesítése van. Jelenleg aktívan munkát keres. 4 éves kislánya Kamilla ritka genetikai betegségben szenved. A betegség lényege, hogy a koponyacsontok túl hamar csontosodnak össze és ezért deformált fejforma jön létre, mely több más betegségre is hajlamosít. Felvették óvodába, de betegsége miatt nehezen tud beilleszkedni, illetve gyakran kell orvosi vizsgálatokra járniuk. Így az édesanya nehezen tud elhelyezkedni egy munkahelyen.

Györgyi férje alkalmi munkákat szokott vállalni, erdőben fakitermeléssel foglalkozik. 4 gyermeket nevelnek.

A 7 éves ikerpár: András (32-es cipő, 128-as ruhaméret) és Zsuzsi (32/33-as cipő, 128-134-es ruhaméret).
Évi 6 éves, (29/30-as cipőméret, 122-es ruhaméret).
4 éves kislányuk, Kamilla (24/25-ös cipőt, 92/98-as nadrágot, 104/110-es felsőket hord).

Bevételük a családi pótlékból és a férj keresetéből áll. Körülbelül havi 246.000 Ft, melyből nehezen tudnak gazdálkodni.

Ami számukra nagy segítséget jelentene: tartós élelmiszer, meleg ruhák mindannyiuknak (anyuka cipőmérete: 38/39, XXL-es ruha, apa magas vékony, 45-ös cipő, XL-es ruha), mikrohullámú sütő, franciaágy, mosószer, anyagi támogatás, melyet készpénz formájában tudnak fogadni.
Aki a gyermekeket ajándékozná meg: a lányok babát, babakocsit, Barbie-t, Minnie egeres játékokat szeretnének, a kisfiú focilabdának, logikai játéknak, színezőnek, építőkockának, kirakónak örülne.

Jelige: „Szeretet fél egészség 20221103

Share on facebook
Megosztás