Egy édesanya álma

Budapesten, két gyermekével él az az édesanya, aki jelenleg arra keres, hogy tető legyen a fejük felett. Célja, hogy kiszolgáltatott helyzetéből kijutva, élhető otthont teremthessen maguknak.

Erika 46 éves, fiát és kislányát egyedül nevelő édesanya. Jelenleg Budapest egyik belső kerületében él gyermekeivel. Lakhatás reményében költözött ide, mert a munkáltatója lakást is kínált számukra.

Ez azonban végül nem bizonyult jó ajánlatnak. Mosogatóként dolgozik, a munkáltató csak 2 órára jelenti be, holott jóval többet teljesít. Napi bérének több mint 70%-át levonja lakásbérletért, ezek után havi szinten 100-120 ezer Ft-ot kap kézhez. Ebből kellene kigazdálkodnia a rezsit, és a megélhetés költségeit, ami lehetetlen. A béren felül családi pótlékot kap, ami 40 ezer Ft. 11 éves kislánya dongalábbal született. Speciális gyógycipőt visel, ezt kifizetni nem, vagy csak nagy anyagi áldozat árán tudja. Emellett gyógytornára, kezelésekre is szüksége van a kislánynak. A lakásba nem engedik bejelentkezni a családot, így az Önkormányzat nem tudja támogatni őket.

A gyermekek édesapjával nem élnek együtt, de napi kapcsolatban, jó viszonyban vannak. Ő szívbeteg, ami miatt leszázalékolták. Rokkantsági nyugdíjából anyagi támogatást nem tud nyújtani gyermekei számára.

Amire szükségük van: új lakás bérléséhez pénzadomány, amit bankszámlára is tudnak fogadni.

A család napi szinten szenved hiányt tartós élelmiszerben, ruházati cikkekben. Ezen kívül szükségük lenne egy kenyérpirítóra, szendvics-sütőre, kávéfőzőre, mikrohullámú sütőre.

Ruhaméreteik:

A 17 éves fiú L-es ruhát visel, lába 44-45-ös.

A 11 éves kislány S-es ruhákat hord, cipői speciálisak.

Erika M-es ruhákat hord, lába 43-as.

Mivel az édesapa is rászoruló, ruhaneműket ő is szívesen fogad: XXL-es ruha, 43-as láb.

Erika nagyon szeretne jobb életkörülményeket teremteni a maga, és gyermekei számára. Úgy érzi csapdába került, mert amíg nem keres többet, nem tud fizetni egy másik albérletet. Felmondani nem mer, mert elvesztik jelenlegi otthonukat.

Jelige: „Otthonra várva 20230216”

Share on facebook
Megosztás