Egy fürdőszoba megváltoztatná az életüket

Közmunkásként dolgozik az egyedülálló anya, aki édesanyjával és kislányával él együtt egy kis faluban, egy fürdőszoba nélküli házban, ahol a téli tüzelőről és a családot terhelő személyi kölcsön törlesztéséről is gondoskodniuk kell.

Tímea egyedülálló, 35 éves fiatal nő, aki beteges édesanyjával és 9 éves kislányával él egy háztartásban, Borsod megyében, nem messze Miskolctól. A kistelepülést mindössze 250-300 fő lakja, így munka és megélhetés szempontjából igen hátrányos helyzetűek.

Az erős jellemű édesanya mindent megtesz azért, hogy kitörjenek a mélyszegénységből. Érettségizett, elvégzett egy számítógép-kezelői tanfolyamot is, nagy álma a jogosítvány letétele. Autóval könnyebben tudna munkát találni és kislányát is el tudná vinni egy távolabbi, jobb lehetőségeket biztosító iskolába.

Lakhatásukat a nagymama háza biztosítja. A villany be van vezetve, a fűtést fával oldják meg, a tüzelő mindennapos gond, pláne a mai árak mellett. A víz be van vezetve a házba, de a fürdőszoba már nem lett kialakítva, lavórban mosdanak, a vizet melegíteniük kell a tisztálkodáshoz, mosáshoz. A WC az udvaron található. A legnagyobb álmuk az, hogy a házon belül kialakíthassák a fürdőszobát. Ennek érdekében Tímea személyi kölcsönt vett fel, de sajnos a pénz nem lett elég a fürdőszobára, a tartozást viszont fizetniük kellene, ami egy ideje már nem megoldott.

A nagymama és Tímea is közmunkásként dolgozik, csekély bevételük ebből származik, illetve a kislány után kap családi pótlékot. A gyermek édesapja nem, vagy csak alig fizet gyerektartást, nem tartják a kapcsolatot. Közüzemi tartozásuk nincs, de a személyi kölcsön terhe nagyon nyomasztja őket.

A kislány 4. osztályos tanuló. Vékony, magas lány. Ruhamérete: 146-152. Cipőmérete: 35-36-os. Nagyon szereti a tinisorozatokat: Sam és Cat, V, mint Viktória. Ezen kívül imád rajzolni, festeni, nagy vágya egy mobiltelefon, amivel tanulhatna és kikapcsolódhatna.

Nagy segítséget jelentene a téli tüzelő biztosítása, valamint a fürdőszoba kialakításához szükséges összeg, de elsősorban a személyi kölcsönt szeretnék visszafizetni, a pénzadományokat bankszámlára is tudják fogadni. 

Jelige: „Haladjunk a korral 2022­0307”

Share on facebook
Megosztás