Egy lépésre a boldogságtól

A megváltozott munkaképességű, harmincas évei közepén járó Liza, nagy szeretetben neveli férjével a négyéves Kamillát, egy Baranya megyei községben. Legnagyobb vágya, hogy koraszülött kislányuk megtanuljon járni.

Kamilla a 30. hétre született. Születésekor újra kellett éleszteni, mivel agyvérzést kapott. Az oxigénhiány miatt jelentős elmaradással küzd a beszédben és a mozgásban is.

Az édesanya, Liza, sajnos nem tud munkát vállalni. Súlyosan cukorbeteg, emiatt az egyik szemére nem lát. Átesett már veseátültetésen, de sajnos nem funkciónál jól az új szerv. Emellett rosszindulatú daganattal műtötték, valamint gerincbetegséggel is küzd.

Az édesapa, Tomi, szerencsére egészséges, ő rendszeresen vállal alkalmi munkákat.

Bérleti jogos családi házban élnek, nehéz anyagi körülmények között. Víz, villany van, kályhával fűtenek, a központi fűtés bevezetése folyamatban. A ház azonban felújításra szorul, szükség lenne parkettázásra, illetve a lépcső átalakítására, mert Kamilla nem tud majd rajta közlekedni.

Bevételük jelentős része kislányuk rehabilitációs, fejlesztő foglalkozásaira megy el. Nincs rokonuk, aki támogatni, segíteni tudná őket.

Amire szükségük van: pénzadomány a közlekedésre, hogy a fejlesztő – sokszor fizetős – foglalkozásokra el tudjanak járni. Ezt bankszámlára tudják fogadni. Speciális járókeret Kamillának, tartós élelmiszer, ruhanemű, hűtőszekrény.

Méreteik:

Kamilla 110-es ruhákat és  25/26-os cipőt hord.

Liza ruhamérete M-es / L-es.

Tomi 2XL-es ruhát visel.

Liza betegségei nagyban megnehezítik mindennapjait, de mindent megtesz azért, hogy a kislánya tudjon járni és teljes értékű életet élni. Minden kis segítség hozzájárul ahhoz, hogy ez a vágya teljesülhessen. Példaértékűen gondoskodik Kamilláról.

Jelige: „Lépésről lépésre 20230507”

Share on facebook
Megosztás