Egy moped megváltoztatná a mozgáskorlátozott, 4 gyerekes apa életét

mindent_a_gyermekekért-2020-09-16

A 40 éves Andrea Bács-Kiskun megyében él férjével és 4 gyermekével: egy 15 éves lánnyal, aki fodrásztanuló, egy 14 éves autizmussal élő fiúval, egy 8 éves kislánnyal és egy 2 éves kisfiúval.

A családfő 22 éve rokkantnyugdíjas, egy balesetben sérült meg a lába, ami azóta is merev. Korábban aktív dolgozó volt. Nagy szüksége lenne egy elektromos mopedre, mivel nem tud a 2 éves kisfiú után szaladgálni, a jármű segítené a mozgásban. A családfő szeretne jogosítványt szerezni, így lehetősége lenne egy olyan speciális gépjármű vásárlására, amivel el tudná juttatni az autizmussal élő kisfiút a bentlakásos iskolába.

Az anyuka eredeti szakmája kereskedő, de a környéken eléggé korlátozottak a munkalehetőségek, így főként takarításból tesz szert még némi jövedelemre. A járványhelyzet előtt Ausztriában is dolgozott gondozóként, de ez a lehetőség a pandémia miatt bizonytalanná vált.

 

Saját tulajdonukban lévő családi házban élnek, ami komfortos, de felújításra szorul. Jelenleg két szobát tudnak használni, a harmadik szoba kialakítására eddig sajnos nem tudták előteremteni a szükséges forrást.

Az édesapa járadéka 54.000,- Ft. Ezen felül a család fix bevételét a gyermekek után járó 96.000,- Ft teszi ki. Sajnos van egy tetemesebb villanyszámla-tartozásuk, ez 150.000,- Ft. Ezt törlesztik, ahogy tudják.

 

A gyermekek nagy szeretetben és békében nevelkednek, nem nagyigényűek. Ha mégis lenne lehetőségük kívánni valamit, a két kislány biciklit szeretne.

A család célja: komfortosabbá tenni a lakhatási körülményeket a bővítéssel, illetve nagyon szeretnék megoldani a víz elvezetését a konyhába, ide egy fali melegítő is szükséges volna.

Amire nagy szükség van: elektromos moped, tűzifa, tartós élelmiszer, anyagi támogatás, feltöltős villanyóra (enyhítene terheiken), fali melegítő, biciklik.

 

A család szeretné „normál” mederben tartani az életét, javítani körülményeiket.

Pénzadományt bankszámlára is tud fogadni a család.

Jelige: „Mindent a gyermekekért 20200916″

Share on facebook
Megosztás