Egyedül maradt két kisfiával a nehéz helyzetbe került édesapa

kétgyermekes_apuka

László egyedülálló, 32 éves két gyermekes apuka, Somogy megyében, egy közel tízezer fős településen él. Amióta a gyermekek édesanyja elhagyta őt és két fiát, hogy külföldön éljen, az édesapa nehéz körülmények között neveli az 5 éves Jánoskát és a 6 éves Lacikát.

László jelenleg egy házat bérel havi 85 000 Ft-ért, ahol van víz, fürdő, WC, mobilinternet és gázfűtés, de nincs szigetelve maga a ház, ezért télen nehéz fűteni. Szeretne elköltözni egy kisebb, olcsóbb albérletbe a fiúkkal.

5 éve dolgozik ugyanabban a gyárban, jelenleg 6 órás munkaidőben raktáros. Targonca vezetői engedéllyel is rendelkezik. A mostani körülmények miatt nem tud 8 órás főállást vállalni. A gyermekek felügyeletében az egyik szomszéd segít: ha nincs óvoda és iskola – amíg apukájuk a gyárban dolgozik – felügyel a fiúkra.

A család összes jövedelme 130 000 Ft, amiből 85 000 Ft az albérleti díj. Ami ezen felül marad, annyi jut a számlákra, élelmiszerre, ruhára, és minden egyébre, amire a két fiúnak szüksége van. Jánoska 100 cm magas, 29-es a lába, Lacika 116 cm magas és 30-as cipőt hord.

 

Amire szükségük lenne: tartós élelmiszer, ruha és cipő mindkét gyermeknek, óvodás építőjáték, társasjáték Jánoskának, Lacika számítógépes játékokkal játszik, és nagy álma egy motorkerékpár, ami benzinnel működik.

 

László a fiait becsülettel nevelő, az ő érdekeiket szem előtt tartó, tiszteletet érdemlő édesapa.

Jelige: „Augusztus24 20201019”

Share on facebook
Megosztás