Egyedül neveli két autista gyermekét a gondos édesanya

Melinda egy szebb, biztonságosabb jövőről álmodik családja számára. Az anyuka egyedül maradt két, erősen fogyatékkal élő kisgyermekével, a 4 éves Marcival és a 10 éves Szimivel.

Jelenleg egy 35 nm2-es lakásban laknak albérletben, Pest megyében. A főváros közelsége a fejlesztések miatt nagy előny, azonban az albérletet nagyon nehezen tudja kigazdálkodni az anyuka. Az édesapa semmilyen támogatást nem nyújt, a kapcsolatot nem keresi velük.

Szimi oxigénhiánnyal született, értelmi fogyatékos, autista. Marci szintén autista, de kevésbé súlyos az értelmi fogyatékossága. Melinda így nem tud munkát vállalni, 0-24 órában gyermekeit gondozza. Ezért havi 225 ezer Ft-ot kap. Ebből kell kigazdálkodnia az albérlet díját, a rezsit és hármójuk megélhetését. Sajnos az emelkedő árak, a speciális gyógyszerek miatt ez lehetetlen. Sokat nélkülöznek.

Amire szükségük van: Gyakorlatilag minden támogatást őszinte hálával fogadnak. Szükségük van gyermekruhákra, téli ruházatra, meleg nadrágra. A kislány mérete 146-152-es, lába 38-as. A kisfiúé 122-128-as ruha, 31-es lábméret.
Az anyuka nem engedhet meg magának fejlesztő játékokat sem, így nagyon örülnének építőjátékoknak, rajzeszközöknek. Ezek nagyban hozzájárulnának a két kisgyerek fejlődéséhez. A háztartásba nagyon jól jönne egy mikrohullámú sütő.
Ezen kívül szívesen fogadnak a háztartásba bármit. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Melinda próbál pozitívan tekinteni a jövőre, kis bevételét beosztva élni, magát mindig a gyermekek mögé sorolva.

Jelige: „Egy jobb jövőért 20221117”

Share on facebook
Megosztás