Egyedül neveli öt gyermekét és két kisunokáját a kitartó édesanya

A Mecsek lábánál él Zsuzsa, aki egyedül neveli 5 gyermekét és 2 unokáját, mindenféle támogatás nélkül. A mindennapok nehézségeit próbálják megoldani, de eljutottak arra a pontra, hogy segítség nélkül már nem tudják.

A kis család egy 54 nm-es lakásban él, szegényes körülmények között. A gáz nincs bevezetve, fával fűtenek, víz és feltöltős villanyórájuk van. Havi bevételük 150.000 Ft.

Zsuzsa takarítónőként dolgozik napi 4 órában, a nap többi részében unokájára vigyáz, mert ő van vele gyesen. Tartozásaik felhalmozódtak, de az édesanya kitartásának és munkájának hála, rendezni tudták elmaradásaikat a társadalombiztosítás és a lakbér esetében is.
Gyermekei apjára nem számíthat, nem foglalkozik a gyerekekkel, tartásdíjat nem fizet.

Zsuzsának 5 saját gyermeke van (12 éves lány, 12 éves fiú, 14 éves fiú, 16 éves lány, 18 éves lány). 18 éves lányának van egy 2 éves és egy 5 hónapos kislánya.

Amire szükségük lenne:
Ruhák: a gyermekek ruhamérete koruknak megfelelő (2 éves kislány 86-os ruhamérettel és 5 hónapos kislány 68-as ruhamérettel).
Szekrény, ágy: a bútorok különösen fontosak egy közelgő környezettanulmány miatt, ahol a csecsemő életterét, a család lakhatási körülményeit fogják felmérni (egy csőtörés miatt a bútorok tönkrementek). Tartós élelmiszer, hűtőszekrény fagyasztóval, mosógép.

Jelige: Indián nyár 20221025

Share on facebook
Megosztás