Éheznek a víz nélkül maradt család tagjai

Somogy megyében, Marcalihoz közel él egy ezer lelket sem számláló faluban Kriszti és három kisgyermeke. Szinte nyomorognak, egyedüli bevételük a családi pótlék, amit a gyerekek után kap a fiatal édesanya.

Volt párja már csak papíron férj és édesapa. Nem él együtt a családdal, alkoholista és hajléktalanná is vált. Támogatást nem akar és nem is tud nyújtani gyermekeinek.

A lakhelyüket szolgáló házuk saját tulajdonú, anno állami támogatással vásárolták meg kis pénzükből.

Telente fával fűtenek, sajnos a számlák befizetésének elmaradása miatt a vizet is kikapcsolták. Ezt a helyzetet nagyon nehéz kezelni három kisgyerekkel. A ház alapvetően tágasabb, három szoba van kialakítva, de a fűtéssel is spóroltak télen, egy szobában húzták meg magukat. Bútoruk sincs elegendő, a legtöbbet már eltüzelték, mert nem volt mivel fűteni, egy ágyban alszanak négyen. TV, internet nincsen.

A gyerekek után járó családi pótlék 73 ezer Ft. Ebből lehetetlen megélni, nyomorognak és éheznek. Sürgős segítség kell, félő, hogy a gyermekeket kiemelhetik a családból, ha nem megfelelőek a lakhatási körülmények.

Legfontosabb szükségleteik: tartós élelmiszer, anyagi segítség a víztartozást kiegyenlítésére (350 ezer Ft). Most a szomszédból kapnak némi vizet főzésre, és tisztálkodásra, de már ő sem szívesen ad. Sürgős megoldás kell erre a problémára. Az édesanya bankszámlára tudja fogadni a pénzadományokat.

Kriszti nem tud közmunkára sem elmenni, mert még nincs 25 éves, ezért nem foglalkoztatják. Nagyon fél, kilátástalannak érzi a jövőjüket.

A gyermekek alacsonyak, vékony testalkatúak. A 10 éves kislány kb. 134-140-es méret, lába 37-es. A 7 éves kislány kb. 122-128-as méret és 33-as a lába. A legkisebb fiúcska 4 éves, nagyjából 110-es méret és 30-as cipő jó rá.

Szinte alig van játékuk. Autók, Pókemberes dolgok, babák, a nagylánynak piperék, hajcsatok lennének a szívük vágyai.

Komoly összefogással együtt maradhat a család, ez Kriszti egyetlen kívánsága!

Jelige: „Egy csepp Forrásvíz 20221207

Share on facebook
Megosztás