Élelemre van szüksége a gyermekeit egyedül nevelő, műtétre váró anyának

A Csongrád-Csanád megyében élő 48 éves Rózsa egyedül neveli 2 lánygyermekét egy hitelre vásárolt, felújításra szoruló házban. Sokszor élelemre sincs pénz a családban.

Rózsa porckorongsérve miatt műtétre vár, segítség nélkül próbálja a mindennapokat túlélni. Fizikai állapota miatt jelenleg nem tud dolgozni. Nélkülözésben élnek, sokszor nincs pénzük élelemre.

Rózsa egy szociális otthonban dolgozott ápolónőként, de hosszabb ideje táppénzen van, mert fájdalmai, beszűkült mozgása miatt munkáját nem tudja ellátni. A táppénz, a családi pótlék és a tartásdíj nem fedezi megélhetésüket a hitel és a számlák kifizetése után. A gyermekek iskolájában tartozásuk van, az étkeztetés és osztálypénz kifizetésének elmaradása miatt.

Az anya sérvműtétjének időpontja egyelőre kétséges, a Covid-járvány miatt folyamatosan tolódik a pontos dátum. Kihasználva a táppénz alatti szabadidejét, Rózsa távoktatásban szeretne leérettségizni.

Varrónő a szakmája, ha lenne egy varrógépe, kiegészíthetné csekély jövedelmét.

A gyerekek 11 és 15 évesek, a kisebbik részképességzavarokkal küzd, de mindene a fényképezés. Nagyon örülne egy fényképezőgépnek.

Amiben segítséget várnak: a mindennapokban az élelem lenne számukra a legnagyobb segítség. A gyermekek XS-es, M-L méretű ruhát hordanak, lábméretük 38 és 39-40.

Rózsa mindkét kislányának szemüvegre van szüksége, ezt anyagi gondok miatt eddig nem tudták elkészíttetni. A gyermekek tanulását segítené egy laptop vagy tablet, mely már elengedhetetlen az iskolai feladatok elvégzéséhez. Egy rollernek vagy görkorcsolyának nagyon örülnének. A 15 éves nagylány Harry Potter-rajongó, az ezzel kapcsolatos dolgoknak is nagyon örülne.

Pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni.

Jelige: „Pitypang­ 20220217”

Share on facebook
Megosztás