Életképek

Felhívás

Örülünk, ha beszámolsz nekünk arról, hogyan élted meg a támogatást, kapcsolatot. (Minden pozitív és negatív élmény tanulságos lehet nem csak nekünk, hanem a további segíteni akaróknak is.) Ha kedved van ezt egy történetben megírni, örömmel várjuk, és lehetőséget adunk az oldalon való megjelentetésre, hogy kedvet hozzunk másoknak az adományozáshoz.

Legfrissebb életképek

“…Én dolgom, te dolgod, Isten dolga.”

“Ha megyünk előre és tesszük a dolgunkat, megtaláljuk azokat a nyitott embereket, akik követni fognak bennünket.” – interjú Juhász Edittel, a Segítek egy családot program önkéntesével.

Az alkotás mellett küldetésem, hogy továbbadjam tudásomat – interjú Reményi Katalin ötvösművésznővel

Reményi Katalin megkerülhetetlen az ötvös szakmában. Zenész akart lenni, de az alkotásban találta meg a szabadságot. Saját technikát fejlesztett ki, és létrehozta a REMY ART Ötvösművészeti Alkotóház Alapítványt, Apostol utcai műtermébe mindmáig tanítványok zarándokolnak, hogy első kézből sajátítsák el az ötvösmesterség csínját-bínját. A műhely egyik rejtett zugában találkoztunk, ahol a művésznő a nehezebb út választásáról mesélt. Vallja, hogy “van abban jó is, ha az ember magányos farkas és nem tartozik senkinek.” Kenéz Kíra interjúja

A nyugalom szigete, ahol a festmények életre kelnek – Interjú Komsa Krisztinával, az Angyalpagoda tulajdonosával

Komsa Krisztina művésszel, stresszoldás szakértővel csömöri műhelyében beszélgettünk, az Angyalpagodában. A festmények gyűrűjében, a színes Aura Soma üvegcsék társaságában, illóolaj kellemes illata lengi be a stúdiót. Krisztina jókedve, derűs nyugalma átragad ügyfeleire is. Az interjú apropója, Krisztina felajánlása a Segítek egy családot művészpiacára. A Vénusz bölcsessége című képével támogatta a kezdeményezést (középső kép). Veres Sára interjúja

Beszélgetés Spitzer Gyöngyi Somával Segítek egy családot programjáról

Spitzer Gyöngyi, Soma, Soma Mamagésa, Somita…ez mind egyetlen személyt jelöl. Egy hatalmas energiákkal bíró közéleti szereplőt, énekest, számos könyv szerzőjét, aki az önismerethez, az önmeghaladáshoz vezető út számtalan formáját bejárva, most a szolgálat és mások megsegítésének ösvényét gyakorolja. Riportunkban a “Segítek egy családot” nagyívű kezdeményezéséről beszélgettünk.

Önkéntesként a Segítek egy családot csapatban

Több mint ötven önkéntes, bő egy év alatt, eddig több mint száz családot tudott támogatókkal összekötni az ország valamennyi megyéjében a Segítek egy családot kezdeményezés által. Ez Magyarország első olyan programja, ahol a támogatásra szoruló és a támogató közvetlen megtalálhatja egymást. „Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül.”