Életveszélyes állapotú házban él két gyermekével az egyedülálló anyuka

Csillag Zsuzsanna_49_

Erika Csongrád-Csanád megyében él, nem messze Makótól, egy fürdőszoba nélküli házban, amelynek csak egyetlen szobája fűthető. A kétgyermekes anyuka legnagyobb félelme, hogy lakhatatlanná nyilvánítják a házat, és elveszik a gyerekeket.

Erika saját tulajdonú családi háza nagyon rossz állapotban van, szinte az életveszélyes kategóriába sorolható. Az egyik fal gyakorlatilag omlik az egyik szoba irányába, így a család a másik szobába összezsúfolódva él. A nyílászárók rosszak, nincs fürdőszoba, a WC az udvaron található. Víz-villany (feltöltőkártyás) van, a fűtést fával oldják meg.

A 38 éves anyuka egyedül neveli két kiskorú, kamasz gyermekét, egy 16 éves fiút és egy 15 éves lányt. A gyermekek nagyon szerények, jó természetűek. Csak annyit szeretnének, hogy egy biztonságos, lakható otthonuk legyen. Ehhez építőanyagokat kérnének, hogy a szükséges javításokat elvégezhessék. Erika legnagyobb félelme, hogy lakhatatlanná nyilvánítják a házat, és elveszik a gyerekeket.

Bevétele csak a közmunkából származó fizetéséből és a családi pótlékból származik. Szerencsére hiteltartozásuk nincs és a család egészséges.

Amire szükségük lenne: tartós élelmiszerek, mosó- és tisztálkodási szerek, gázpalack, a gyerekeknek ruha és cipő, de a legfőképpen a ház felújításához segítség. Anyagi támogatást bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Gyerekek méretei: 16 éves fiú: XL-es ruhaméret és 44-es cipő; 15 éves lány (77 kg): 31-es nadrágméret, bő pólók/ felsők és 37-es cipő.

Erika kedves, motivált asszony, segítséggel továbbra is biztonságban együtt tudja tartani a családját, és helyre tudja állítani  a gyermekek megrendült biztonságérzetét.

Jelige: „Hullócsillag 20210126”

Share on facebook
Megosztás