Erőn felül küzd az egy vesével élő fiaiért az egyedülálló édesanya

juan-pablo-rodriguez-7f_gsUxmiOQ-unsplash (2)

Budapesten, egy 100 éves, vizesedő, alap nélküli házban él Krisztina, az 50 éves, egyedülálló édesanya.

A lakás valaha az ő tulajdona volt, de anyagi gondjai súlyosbodásával átvette a Nemzeti Eszközkezelő, tőlük bérli vissza jelenleg az anyuka. Picike, mindössze 31 nm2-es a lakás, benne 1 szoba, konyha, fürdő és galéria. Alattuk egy pince van, mely szigeteletlen, folyamatosan vizesednek, a tetővel is komoly gondok vannak. A villanyórájuk feltöltőkártyás.

Krisztina két kisfiút nevel „főállásban”, mivel mindketten egy vesével élnek. Egyikük születése óta, a másikukét el kellett távolítani műtétileg. Ráadásul tejfehérje érzékenység és fruktóz intolerancia is nehezíti mindennapjaikat. A gyerekek születése óta nem tud dolgozni, így bevételük az ápolási díjból és családi pótlékból áll, ez nagyságrendileg 170.000 Ft egy hónapban.

Ezzel szemben az albérlet és a rezsi 70.000 Ft, erre jönnek a gyógyszerek és a speciális étrend emelt költsége.

Sajnos rengeteg a tartozásuk (összesen több, mint 1 millió Ft) a közüzemi szolgáltatók felé, elsősorban ezek törlesztéséhez kér segítséget Krisztina. Pénzadományt tud bankszámlaszámra is fogadni.

A gyermekek édesapja látogatja őket, de anyagi támogatást nem tud nyújtani, ő is betegségből lábadozik, nem dolgozik.

A két kisfiú 9, illetve 13 évesek, nagyon jól tanulnak, Krisztina erőn felül tesz meg minden tőle telhetőt, hogy a fiúk teljes életet élhessenek.

Amire feltétlenül szükségük volna az anyagiakon túl: élelmiszer, tisztítószer, gáztűzhely, felültöltős mosógép, bútorok, íróasztal, számítógép a tanuláshoz, TV (nagyon öreg a meglévő).

A gyermekeknek ruha és cipő: az idősebb 164 cm magas és 39-es a lába, a fiatalabb fiú 152 cm magas és 36-os a lába. Krisztina S méretet hord, nadrágban 26-27-est, 37-es a lába, sportos ruhákat és cipőt preferálna. A fiúk nagyon szeretnének rollert, biciklit és Xbox játékhoz játékokat.

Jelige: „Erik és Noel 20210423”

Share on facebook
Megosztás