Erőn felüli támogatás

A mozgáskorlátozott nagymama 6 éve egyedül neveli a betegségekkel küzdő 7 éves unokáját, akinek speciális életmódra és fejlesztésekre van szüksége.

Ilona és Hanna Budapesten élnek egy 40 négyzetméteres bérlakásban, ahol a nagymama 2017 óta neveli egyedül az unokáját. Hannát bántalmazás és veszélyeztetés miatt emelték ki a szülői felügyelet alól, először állami gondozásba, csecsemőotthonba került. Ilona több mint öt éve vette gyámsága alá a ma már 7 éves kislányt. Hanna vérszerinti apja nem támogatja a gyermeket, az anyja kéthetente látogatja illetve havi 10.000 Ft-tal járul hozzá a neveléséhez. A további nagyszülők semmivel sem támogatják a gyermeket. Egyedül a testvérére számíthat.

Ilona 2022 közepéig munkaviszonyban állt, tanítóképző főiskolai végzettségével iskolákban tanított, színházi titkárként valamint múzeumban dolgozott adimisztratív és pedagógus munkakörökben, de volt szociális gondozó is idős emberek között. Idén azonban leszázalékolták, gerincműtéten esett át, lebénult, jelenleg mozgáskorlátozott és további idegsebészeti műtétekre vár.
A nehézségek ellenére szívesen vállalna otthon végezhető munkát.
A rokkantsági járadéka ügyintézés alatt van, várhatóan 120.000 forint körül lesz. Jelenleg a GYES és családi pótlék a fix bevételek, ami 51.000 forint. Hanna tartós betegsége miatt a kiadások igen magasak, 100.000 forint a lakbér és a rezsi, illetve gyógyszerekre és egyéb fejlesztésekre is sokat kell költeni.

Hanna komoly multiplex ételintoleranciával küzd évek óta, nem fogyaszthat tojást, tejet, szárnyas húst, kókuszt, kukoricát és szóját, még nyomokban sem. Emellett ADHD figyelemzavara és beszédfogyatékossága miatt folyamatos fejlesztésre szorul 20 hónapos kora óta. Pszoriázis és szeborrea, valamint inzulin rezisztencia kivizsgálásai jelenleg is zajlanak.

Emberi kapcsolatokra, olyan barátokra van szükségük, akik megértik, elfogadják, hogy bár szellemileg aktív a nagymama, a mozgáskorlátozottság miatt nehézkesen mozog, mégis vágyik más emberekkel közös programokra. A nagymama egyik jó tulajdonsága, hogy jól tud gazdálkodni és Hannáért bármit elintéz. Ezekben tudna segíteni másoknak is. Jól átlátja az intézmények működését és jogaikat.

Amire szüks
égük lenne: 
Hanna 31-es cipőt és 134-es ruhát hord.

A nagymama minél hamarabb szeretne munkába állni.

A nagymama örülne, ha Hanna fiatalosabb, mozgásképesebb társaságban tölthetne több szabadidőt. Ő maga erőn felül igyekszik mindent megtenni unokájáért. A konyhában rendkívül kreatív, saját kezűleg készíti el a speciális ételeket, ami Hanna diétájába beilleszthető. 
A rokkant nagymama erőn felül igyekszik felnevelni hét éves unokáját, akinek speciális életmódra és fejlesztésekre van szüksége.
  
A család a pénzadományokat bankszámlán is tudja fogadni.

Jelige: „Kettesben 20221114”

Share on facebook
Megosztás