Erőn felüli támogatás

A mozgáskorlátozott nagymama egyedül neveli a betegségekkel küzdő 7 éves unokáját, akinek speciális életmódra és fejlesztésekre van szüksége.

Ilona és Hanna Budapesten élnek egy 40 négyzetméteres bérlakásban, ahol a nagymama 2017 óta neveli egyedül az unokáját. Hannát bántalmazás és veszélyeztetés miatt emelték ki a szülői felügyelet alól, először állami gondozásba, csecsemőotthonba került. Ilona több mint öt éve vette gyámsága alá a ma már 7 éves kislányt. Hanna vérszerinti apja nem támogatja a gyermeket, az anyja kéthetente látogatja illetve havi 10.000 Ft-tal járul hozzá a neveléséhez. A további nagyszülők, rokonok semmivel sem támogatják a gyermeket.

Ilona 2022 közepéig munkaviszonyban állt, tanítóképző főiskolai végzettségével iskolákban tanított, színházi titkárként valamint múzeumban dolgozott adimisztratív és pedagógus munkakörökben, de volt szociális gondozó is idős emberek között. Idén azonban leszázalékolták, gerincműtéten esett át, lebénult, jelenleg mozgáskorlátozott és további idegsebészeti műtétekre vár.
A nehézségek ellenére szívesen vállalna otthon végezhető munkát.
A rokkantsági járadéka ügyintézés alatt van, várhatóan 120.000 forint körül lesz. Jelenleg a GYES és családi pótlék a fix bevételek, ami 51.000 forint. Hanna tartós betegsége miatt a kiadások igen magasak, 100.000 forint az albérlet és a rezsi, illetve gyógyszerekre és egyéb fejlesztésekre is sokat kell költeni.

Hanna komoly multiplex ételintoleranciával küzd évek óta, nem fogyaszthat tojást, tejet, szárnyas húst, kókuszt, kukoricát és szóját, még nyomokban sem. Emellett ADHD figyelemzavara és beszédfogyatékossága miatt folyamatos fejlesztésre szorul 20 hónapos kora óta. Pszoriázis és szeborrea, valamint inzulin rezisztencia kivizsgálásai jelenleg is zajlanak.

Amire szükségük lenne: Egy mesterember, aki kifesti Hanna szobáját, segít a kialakításban illetve a bútorokat megemeli, mert a nagymamának tilos a fizikai megerőltetés. Szükség volna egy kisebb méretű íróasztalra illetve polcokra a beépített szekrénybe. Fontos volna egy fermentálógép is, amivel a nagymama otthon el tudná készíteni a növényi ételeket a speciális étrendhez.
Hanna 31-es cipőt és 134-es ruhát hord.
A család a pénzadományokat bankszámlán is tudja fogadni.

A nagymama örülne, ha Hanna fiatalosabb, mozgásképesebb társaságban tölthetne több szabadidőt. Ő maga erőn felül igyekszik mindent megtenni unokájáért. A konyhában rendkívül kreatív, saját kezűleg készíti el a speciális ételeket, ami Hanna diétájába beilleszthető.
A rokkant nagymama erőn felül igyekszik felnevelni hét éves unokáját, akinek speciális életmódra és fejlesztésekre van szüksége.

Jelige: „Kettesben 20221114”

Share on facebook
Megosztás