A hitel folytogatja a háromgyermekes anyukát, élelemre sem nagyon telik

Csillag Zsuzsanna_34_

A 42 éves Ágnes Baranya megyében, a Szigetvári járásban, egy alig száz főt számláló falucskában él tartósan beteg gyermekeivel.

A félkomfortos (víz és villany van, gáz nincs) családi ház saját tulajdonú, de banki hitel terheli. Lakható állapotú, de erősen felújítandó. A nyílászárók körül besüvít a szél és a hideg, cserére szorulnak.

Ágnes három fiúgyermeket (12, 16, 17 évesek) nevel egyedül, az édesapa öt évvel ezelőtt elhagyta a családot és újra nősült, tőle semmilyen segítséget nem kapnak. A három gyermekből kettő súlyos izomsorvadásos betegséggel küzd, állandó gondozást igényelnek. A fiúkat öltöztetni kell, illetve nagyon lassan, rövid távokat tudnak csak mozogni.

A fürdőszobát elsősorban miattuk szeretné felújíttatni: kád helyett zuhanyzó kellene, csúszásgátlós padlóval, hogy ne kelljen a fiúkat beemelni a kádba.

 

Ágnes 8 osztályt végzett, korábban gyárban, mezőgazdaságban dolgozott, most csak alkalmi munkákat, közmunkát tud vállalni. Ezen felül csak a családi pótlék adja a bevételeiket. A hitel kifizetése után 40 000 Ft marad a megélhetésre.

 

Szívesen fogadnak bármilyen segítséget, de elsősorban, tartós élelmiszert, fát, anyagi segítséget (bankszámlaszám van) említett. Aki a gyermekeket ruhaneművel támogatná, a következők az adataik: 12 éves fiú: 146 cm, 42 kg, 37-es láb. 16 és 17 éves fiúk: 170 cm, 50 kg, 41-es és 39-es cipőméretük van. A fiúk legnagyobb álma az okostelefon lenne.

 

Az anyuka nagyon vallásos, alázatos természetű, csak abban bízik, hogy a fiai egészsége nem romlik tovább. Jeligéül is egy bibliai passzust választott:

„Ki a mi bűneinket hordozta az ő testében a fán, hogy a bűnnek meghalván, élnénk az igazságnak, kinek sebeivel gyógyultunk meg.”

Jelige: „1.Péter2:24 20210125”

Share on facebook
Megosztás