Fejenként mindössze havi 32 ezer forint jut a megélhetésre a 4 hónapos baba családjában

piglet-3386356_960_720

Egy borsodi faluban él Emese, az egyedülálló édesanya, aki négyhónapos pici babáját neveli, s bár korlátozottak a lehetőségeik és komoly anyagi nehézségekkel küzd a család, szeretne a gyermekének minél jobb körülményeket teremteni.

A számlák és az albérlet kifizetése után fejenként alig több mint 32 ezer forint jut Emese családtagjainak a havi megélhetésre, ráadásul egy NAV-büntetés miatt az összeg egy része veszélybe került.

Az egyedülálló édesanya a szüleivel, az édesapja tartósan beteg fiával és még további két kiskorúval él egy fedél alatt. A családi házban – amelyet egy szívességnek köszönhetően 10 ezer forintért bérelhetnek – víz és feltöltőkártyás villany van, fával fűtenek és gázpalack segítségével főznek.

Emese 39 forint gyest és családi pótlékot kap, az édesapja 50 ezer forint ápolási díjat, míg a közmunkásként dolgozó édesanyja 100 ezer forintot keres. A rezsi és az albérlet kifizetése után ebből marad fejenként az alig több mint 32 ezer forint, azonban az édesapjának van egy NAV-büntetése, amelyet nem tudnak fizetni. A folyamatosan növekvő összeg nagyjából 300 ezer forint és félő, hogy hamarosan Emese édesanyjának fizetéséből vonják majd a részleteket.

A rendkívül összetartó és szorgalmas család a helyi cigányönkormányzattól kapott malacokat neveli, illetve a kertet is művelik, hogy ezzel is javítsanak az életkörülményeiken. Amelyek elég szegényesek, ráadásul a faluban a nők számára gyakorlatilag csak a közmunka érhető el, ami alapjában határozza meg a lehetőségeiket. Emese nagyon szeretne a kisfiának segíteni, ezért minden támogatás jól jönne neki (és a családnak).

Amire szükségük van: pelenka (6-9 kg), ruhák a babának (jelenleg 4 hónapos, 62-es méret), ruhák az édesanyának (40-es nadrág, 38-as felső), továbbá tápszer, tartós élelmiszerek, gyerekjátékok, továbbá az anyagi segítség is jól jönne nekik, a támogatást bankszámlára tudják fogadni.

Emese és családja nagyon szeretne megszabadulni az adósságtól és a lehetőségekhez képest tisztességben (fel)nevelni a gyereket.

Jelige: „Picibaba 20220309”

Share on facebook
Megosztás