Fürdőszoba nélküli vályogházba, 5 gyermek mellé érkezik a kisbaba

otthonunk_Csillag Zsuzsanna_45_

A Cserhát hegyei között, Nógrád megyében, egy ezer fős településen él Kati, a 34 éves édesanya. Élettársával öt gyermeket nevelnek mélyszegénységben. Nagylányuk hamarosan édesanya lesz.

A család egy nagyon régi, vályogtéglából épült 2 szobás parasztházban lakik. A ház annyira rossz állapotban van, hogy az illetékes építésügyi hatóság határozatában azt állapította meg, hogy Még lakható, de indokolt a felújítás megkezdése. Ezt a jelenlegi bevételeiből a család nem tudja megoldani.

Az ingatlanba nincs bevezetve a víz, erre pályázni szeretnének. Fürdőszoba egyáltalán nincs kialakítva, a fűtést fával, a főzést gázpalackkal oldják meg. A talaj homokos, poros. Villany van. Internet nincs, így a vírushelyzet alatt a gyermekek nem tudtak bekapcsolódni az online oktatásba.

A környéken kevés a munkalehetőség, Kati közmunkásként tudott elhelyezkedni, később szeretne gyári munkát találni, vagy bármi más, jövedelmezőbb foglalkozást, ami növelhetné a bevételeiket. Párja napi bért kap, kettejük összbevétele csak a fix kiadásokra és élelemre elég.

A gyermekek édesapja, Kati korábbi párja néhány éve hagyta el családját, azóta a gyermekeket nem támogatja, gyerektartást nem fizet.

A ház tulajdonjogának a fele Katié, a másik felét jelenleg is törleszti, ezen felül van közüzemi díjtartozásuk is, melyet a bérükből vonnak le havonta.

A gyermekek közül kettő fiú (10 és 15 éves) és három lány (12-14-17 évesek). Szeretnének korosztályuknak megfelelő ruhaneműket, számítástechnikai eszközöket. A fiúk biciklinek örülnének nagyon. Tartós élelmiszerben, tisztítószerekben is hiányt szenvednek.

Amire szükség lenne: pénzadomány, amit készpénzben tudnak fogadni.

Elsősorban a ház rendbe hozatala, illetve bővítése a család célja. A ház adottságai lehetőséget adnak arra, hogy még egy szobával bővítsék. Erre nagy szükség van, mert a legnagyobb lány kisbabát vár, szeretne a család több helyet biztosítani a számára.

Jelige: „Otthonunk 20210413″

Share on facebook
Megosztás