Gyermeke boldogsága ad erőt a nehézségek leküzdéséhez az egyedülálló anyukának

Magyarország dél-nyugati csücskében, Zala vármegye egyik városában él Zsuzsi, a 48 éves, gyermekét egyedül nevelő édesanya. Szeme fénye a 11 éves kiskamasz, Szabolcs. Anya és fia sok viszontagságot legyőzve, teljesen új életet kezdett. Segítségük nincsen, egymásra viszont 100 %-osan számíthatnak.

Zsuzsi 8 általánost végzett, mindenek felett hisz a munka megtartó erejében, dolgozik, hogy stabilitást teremtsen kettejük számára. Minden napját bearanyozza, ha Szabolcsot boldognak láthatja. A maga részéről ehhez próbál minden körülményt megteremteni, de kis fizetéséből az albérletre és a számlák kifizetésére, valamint egy korábbi hiteltartozás törlesztőrészleteire elmegy a bevételük több, mint fele. Nagyságrendileg 50 ezer Ft marad élelemre, megélhetésre, minden egyébre, gyakorlatilag minden forintnak megvan a helye és még így is sokat nélkülöznek.

Az elmúlt évben a kisfiú súlyosan megbetegedett, lélegeztetőgépre is került, édesanyja megjárta a poklot ebben az időszakban. A sok stressz miatt a mai napig nyugtatóval tud csak elaludni. Szabolcs már jól van, de asztmájára gyógyszert kell szednie.

Amire szükségük van: bármilyen apró segítséget hálás szívvel fogadnak, legyen az élelmiszer, ruhanemű, vagy pénzadomány (bankszámlára is lehetséges). Az albérletük egy panellakásban van, bár rendkívül költséges a fenntartása (100-120 ezer Ft), de legalább felszerelt, jó állapotú.

Szabolcs ruhaméretei: testalkata testesebb, a lezser darabokat részesíti előnyben. 164-168-as nadrág (pl.: gumis derekú nadrág, farmer esetében a regular vagy normál fazon); 170-es (M-esnek megfelelő) felső, pulóver;  cipőmérete 37-38. Ősszel kezdi az 5.osztályt, felső tagozatosnak való tanszerekre (kamasznak való iskolatáska, felszerelés, körző) nagy szükség lenne. Nagyon szereti a plüssöket, kedvence a Szuper Márió.

Zsuzsi nagyon szerény, tényleg a kisfiáért élő, önzetlen anya. Nagy álmuk lenne egy saját, biztonságos otthon, de már egy önkormányzati lakás sikeres megpályázása is hatalmas segítség lenne. Erre folyamatosan tesz kísérletet, eddig eredménytelenül.

Jelige: „Tenkes kapitány 20230518”

Share on facebook
Megosztás