Az édesanya és párja is elvesztette a munkáját, gyors segítségre van szüksége a jelentős albérlettartozást felhalmozó ötfős családnak

Sára és élettársa próbálják túlélni a mindennapokat. Jelenleg sok nehézségbe ütköznek, megélhetésük veszélybe került, elvesztették az állásukat, új albérletet kellett keresniük és a tartozások is nagy terhet rónak rájuk. Mindent megtesznek azért, hogy megfelelő mederben tartsák életüket. Most segítségért fordulnak hozzánk.

Sára 32 éves, 3 gyermekes édesanya. Párjával kétlaki életet él, Bács-Kiskun megye és Budapest között ingáznak. Sokáig ő nyújtott segítő kezet másoknak, most ő szorul segítségre. Kiadásaik egyre nőttek és hasonló életmód mellett megélhetésük veszélybe került. Az infláció miatt már élelemre, az életükhöz szükséges alapvető dolgokra sem futja havi keresetükből. Az elmaradások miatt az albérletükből is ki kellett költözniük, s úgy szükséges rendezni az adósságokat, hogy közben új otthont is kell találniuk.

Sára betegségei jelentősen megnehezítik a mindennapokat. Szülés utáni depresszióval küzd, melynek súlyosságát a mindennapi anyagi harcok is fokozzák, illetve pajzsmirigy betegsége van. Orvosi ellátásra csak az állami szférában van lehetősége, ahol az időpontokra hónapokat kell várnia.

Párjával mindketten dolgoznak. A Covid-járvány alatt szűnt meg Sára előző munkahelye, jelenleg a gyed mellett eladóként dolgozik. Kiadásaik mellett nem tudják fenntartani az elfogadható életminőséghez megfelelő szintet. Jelenleg albérletben élnek 1,5 szobában 48 m2-en, melynek átlagos díja 180 000 Ft havonta. A gyermektartást nem fizeti a vérszerinti apuka, ehhez bírósági úton próbálnak hozzájutni.

Sára párja biciklis futármunkát is vállalna, hogy minél jobban segítse a családját, sajnos azonban nincs kerékpárjuk, így a támogatások mellett ez is nagy segítség lenne a számukra.

A gyerekek:

Kamilla a 7 éves egészséges kislány, most megy 2.osztályba. Nagyon érdeklik a könyvek, nagyon szeret kosárlabdázni. Méretei: 138-as ruha, 30-as cipő
nde 5 éves óvodás, szenzoros zavarban és idegrendszeri éretlenségben szenved, még folynak a vizsgálatok, mert az ADHD-gyanú is felmerült nála. A kislányt a dinoszauruszok érdeklik. Ruhában a kék, zöld színeket szereti. Méretei: ruha 138-as és 29-es cipő. A szenzoros zavar miatt nem viseli el a saját méretű (testhezálló) ruhákat.
Gellért 1 éves, egészséges anyatejes baba. 74-es a ruhamérete, 20-as a cipőmérete.

Ami jelentős segítséget jelentene számukra:

Tanszerek (iskolatáskájuk van), tartós élelmiszer (olaj, tészta, tej) és friss gyümölcs.

Pelenka a babának, a lányoknak ruha (138-as ruha, 30-as cipő; 29-es cipő), és esetleg Sára részére  isruha (44-es méretben és 38,5 cipőméret).

Pénzbeli segítséget bankszámlára tudnak fogadni. Ebből elsősorban az albérlet elmaradást szeretnék rendezni, mely 350 000 Ft. Erre jön plusz 50 000 Ft közjegyzői díj, a tartozás elismeréséről. Bíznak benne, hogy problémáik átmenetiek és hamarosan önerőből tudják irányítani életüket.

Addig viszont minden segítségre szükségük van, az alábbi jeligére:

Jelige: „Ötösben szebb az élet ­ 20220701

Share on facebook
Megosztás