Ha sikerülne felújítani a házukat, újra velük élhetnének a családból kiemelt gyermekeik

Komfort nélküli házban él a 28 éves Marika férjével és 1 éves kisfiúkkal egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. Rossz lakhatási körülmények miatt négy gyermeküket nevelőszülőknél helyezték el.

Az édesanya Marika, jelenleg GYES-en van 1 éves gyermekével, az apa Krisztián, közmunkás. Négy nagyobb gyermeküket nevelőszülők nevelik. Bevételük az apa közmunkabére, illetve a kisgyermek után járó GYES és családi pótlék. A családnak 300.000 forintnyi tartozása van. Az amúgy is csekély bevételükből így 30.000 forinthoz tudnak havonta hozzájutni, a többi az adósságrendezésre megy.

A házat, ahol élnek megörökölték, de bebútorozni, felújítani nem tudták. Egy szoba van berendezve, ebben élnek. Fürdőszoba nincs, a vizet a közeli kútról hordják. Villanyt a szomszédból kapnak, ha van tűzifájuk, azzal tudnak fűteni.

Amire szükségük van: anyagi segítség, tartós élelmiszer, fürdetőkád, mosógép, centrifuga, mosószer, bútorok, gáztűzhely.

Méreteik:

A kisfiú 92-98-as ruhát és 4-es pelenkát hord.

Marikának 28-as nadrágra van szüksége.

Krisztián 29-es nadrágot és 41-es cipőt hord.

Marika szeretne dolgozni, ha kisgyermekük nagyobb lesz és neki már jobb életkörülményeket teremteni. Szeretné, hogy a sorsuk jobbra forduljon, kevesebb nehézséggel kelljen szembenézniük nap, mint nap és újra együtt élhessen a teljes családjuk. A pár fiatal, egészséges, bíznak benne, hogy egy kis segítséggel talpra tudnak állni.

Jelige: „Eper 20220212”

Share on facebook
Megosztás