Három állami gondozott kislányt vett magához a beteg asszony

Somogy megyében, Marcalihoz közel él Magdi, a hányatott sorsú 37 éves asszony lányával és unokájával. Magához vette húga három kislányát is, hogy ne állami gondozásban nőjenek fel, mint ő annak idején.

Magdi 11 éves korában került állami gondozásba, és fiatal lányként vált édesanyává. Önellátó, mióta lánya megszületett, 6 osztályt tudott elvégezni, mégis felnevelte gyermekét, aki ma már 22 éves és szintén édesanya.

Magdi egészségi állapota nagyon rosszra fordult, rosszindulatú daganattal diagnosztizálták, melyet 14 műtét követett. Méhét eltávolították, hormonháztartása felborult.

Magdival él nagylánya és annak 5 hónapos kisbabája is. Az asszony magához vette húga három kislányát az állami gondozásból, mert nem akarta nekik ugyanazt a sorsot, amit ő maga is megélt. Amíg élt Magdi édesapja és állandó párkapcsolata volt, a megélhetésük nem jelentett problémát, de mára az asszony társ és apa nélkül maradt.

Fix munkahelye nincs, alkalmi munkákból próbálja fenntartani a családot. A kiadásokon felül a megélhetésre szinte semmi sem marad. Nevelési támogatást nem kap, mivel nem közvetlen családtagja a gyermekeknek, csak családi pótlék jár neki.

Az egyik kislány sajnos pulmunológiai (tüdőgyógyászati) kezelésre szorul, nem fejlődik rendesen, gyógyszerei havi 34 ezer Ft-ba kerülnek.

Az önkormányzat segített megoldani a lakhatásukat, egy felújított önkormányzati lakásban lakhatnak csekély lakbér fejében. Az alpolgármester asszony személyes ajánlására kerültek a Segítek Egy Családot látókörébe.

Elhivatottsága, szeretete a gyermekekért példaértékű.

Nagy szükség van tartós élelmiszerre, tisztítószerekre, meleg ruhaneműkre.

Babaápolási cikkeknek, babakocsinak is nagy hasznát vennék. Játékoknak is nagyon örülnének.

A gyerekek méretei:

9 éves kislány: 134-es ruha, 33-as cipő, kitűnő tanuló.

A 6 és a 8 éves kislány: 122-124-es ruha, 31-es cipő.

Pénzadományt is elfogadnak, hálával fogadnak minden segítséget.

Jelige: „Egészség és szeretet_20211209”

Share on facebook
Megosztás