Három generáció, hat  kisgyermekkel egy fedél alatt

Pest megyében él a 18 éves édesanya, Bea. Otthonukban három generáció lakik együtt. Az 5 felnőtt 6 kisgyermeket nevel 1-1 szobában.

A konyhát, fürdőt és a wc-t közösen használják.

A nagyszülők egy 8 éves kislányt nevelnek. A nagypapa dolgozik, bár súlyos szívbeteg. Az ő bevétele 110.000 Ft. A nagymama – aki szintén beteg -, otthon van, ő gondoskodik a háztartásról és a gyerekek felügyeletéről.  

Bea nővére három kisgyermekét neveli egyedül. Munkanélküli, egyetlen bevétele a családi pótlék.

Bea, 1,5 éves kisfiával és 2,5 hónapos kislányával GYES-en van. Élettársa alkalmi munkákat vállal az építőiparban, segédmunkásként.

Az áram feltöltőkártyás, gáz nincsen bevezetve. A fűtést fatüzelésű kályhával, a főzést gázpalackos tűzhelyen oldják meg, ami azonban már nagyon rossz állapotban van. Vízdíjuk tartozása közel 600 ezer Ft, ezért az ivóvizet a szolgáltató minimálisra korlátozta, csupán csöpög a csapból. A fürdőszoba, valamint a nyílászárók is felújításra, cserére szorulnának.

Amire a legnagyobb szükségük van: tartós élelmiszer, tisztítószerek, babaápolási cikkek (popsitörlő, pelenka, cumisüveg), Milumil AR Optima tápszer, ruhák.

Ezen kívül: mosógép, új gáztűzhely, mikrohullámú sütő, gyermek és felnőtt ágyak, szekrények, párnák, takarók, törölközők, konyhafelszerelési eszközök. Pénzadományt csekken tudnak fogadni.

Ruha- és cipőméreteik:

A két fiatal nő M-es és L-es ruhát, valamint 38-39-es cipőt visel.

A nagymama XXL-es ruhát, 36-os cipőt hord.

A férfiak L-es és XL-es ruhát, 42-es cipőt használnak.

A 2 hónapos kislány jelenleg 62-68-as babaruhákat hord.

A 1,5 éves kisfiúnak 98-as a ruha mérete, lába 23-as. Szereti a Mancs őrjáratot és a zenélős játékokat.

A két 8 éves kislány ruhamérete 134-es. Egyikőjük 34-es, másikójuk 32-es cipőt visel. Szeretnek kreatívkodni, színezni. Iskolaszereket, táskát is szívesen fogadnak nekik.

A 9 éves kisfiú 134-140-es ruhákat hord, 35-36-os lába van.

A 6 éves kisfiú 122-es ruhát és 30-as cipőt visel.

A gyermekek korosztályuknak megfelelő játékoknak is nagyon örülnének.

A nagyszülők és a fiatalok összetartó családot alkotnak. Segítik egymást, közös céljuk, hogy a tartozásokat ki tudják fizetni, lakhatásukat normalizálják, és gyermekeiket megfelelő körülmények között nevelhessék.

Jelige: „Jégvirág 20230119”

Share on facebook
Megosztás