Három gyászoló család él együtt két kisgyermekkel 80 nm-en

nyolcan_nyolcvan_nm-en

A 42 éves Ilonkával együtt 8-an élnek együtt egy 80 nm-es, saját tulajdonú lakásban Borsod megye egyik településén.

A lakás ablakai nagyon rosszak, cserére szorulnak, a kilyukadt bojler helyett is újra lenne szükség. Fával fűtenek, a háztartási gépek működnek.

 

Ilonka és a család tavaly november óta gyászolnak. Akkor vesztette el Ilonka iker gyermekei egyikét, a 21 éves lányát, aki egy 2,5 éves kislányt hagyott hátra. Őt a gyermek édesapja neveli.

 

A lakásban 3 család lakik együtt: Ilonka és párja, az elhunyt lány ikertestvére, László, annak felesége és 2 éves fiuk, valamint Ilonka lánya a párjával és 2 hónapos kisbabájukkal.

Mindkét apuka dolgozik, mindkét anyuka otthon van, és neveli, gondozza saját kisbabáját. Ilonka és párja is dolgoznak. Ők közmunkások, igen szerény, fejenként 54.000 forintos jövedelemmel. Igyekeznek ezt a keveset is jól beosztani, a számlákat időben kifizetni, de nem mindig sikerül. Most hónapokkal el vannak csúszva, ami 180-200.000 Ft-os elmaradást jelent. Ennek a kifizetéséhez kérnek segítséget.

Ilonka és Lajos kivételével – akik magas vérnyomásban szenvednek és amire gyógyszert szednek – a családban szerencsére mindenki egészséges.

 

Amire szükségük lenne: pénzadomány (bankszámla van), bojler, mosógép (centrifuga), tartós élelmiszer, az unokáknak ruha. Nagyon szeretnék, ha idén elkészülhetne a tavaly elhunyt leány (és édesanya) sírhelye, ehhez is szeretnének támogatást.

 

Kedves, összetartó, igyekvő család, akik tesznek is magukért, hogy sorsuk jobbra forduljon.

Jelige: „Napsugár 20210223”

Share on facebook
Megosztás