Három gyászoló család él együtt két kisgyermekkel 80 nm-en

nyolcan_nyolcvan_nm-en

A 42 éves Ilonkával együtt 8-an élnek együtt egy 80 nm-es, saját tulajdonú lakásban Borsod megye egyik településén.

A lakás ablakai nagyon rosszak, cserére szorulnak, a kilyukadt bojler helyett is újra lenne szükség. Fával fűtenek, a háztartási gépek működnek.

 

Ilonka és a család tavaly november óta gyászolnak. Akkor vesztette el Ilonka iker gyermekei egyikét, a 21 éves lányát, aki egy 2,5 éves kislányt hagyott hátra. Őt a gyermek édesapja neveli.

 

A lakásban 3 család lakik együtt: Ilonka és párja, az elhunyt lány ikertestvére, László, annak felesége és 2 éves fiuk, valamint Ilonka lánya a párjával és 2 hónapos kisbabájukkal.

Mindkét apuka dolgozik, mindkét anyuka otthon van, és neveli, gondozza saját kisbabáját. Ilonka és párja is dolgoznak. Ők közmunkások, igen szerény, fejenként 54.000 forintos jövedelemmel. Igyekeznek ezt a keveset is jól beosztani, a számlákat időben kifizetni, de nem mindig sikerül. Most hónapokkal el vannak csúszva, ami 180-200 000 Ft-os elmaradást jelent. Ennek a kifizetéséhez kérnek segítséget.

Ilonka és Lajos kivételével – akik magas vérnyomásban szenvednek és amire gyógyszert szednek – a családban szerencsére mindenki egészséges.

 

Amire szükségük lenne: pénzadomány (bankszámla van), tartós élelmiszer, az unokáknak ruha, egy működő bojler. Ilona szeretne egy mikrót, de bármit elfogadnak.

 

Kedves, összetartó, igyekvő család, akik tesznek is magukért, hogy sorsuk jobbra forduljon.

Jelige: „Napsugár 20210223”

Share on facebook
Megosztás