Három kisgyermekkel, családi pótlékból él a fiatal édesanya

gyermekeim3_childrens-shoes-700069_1920

Az alig néhány száz főt számláló, borsodi kistelepülésen él Dóri és családja, igen rossz körülmények között.

A fiatal, 26 éves édesanya és élettársa Norbert három kisgyermeket nevelnek, de ahogy a szeretet, úgy a szükség is épp oly nagy náluk.

A saját tulajdonú házikó erősen felújítandó állapotban van. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a bejárati ajtajuk folyton leszakad, cserére szorul. Tönkrement a vízmelegítésre hivatott bojlerük is, így csak hideg víz van a házban – el lehet képzelni, hogy ez mekkora probléma a kisgyermekek ellátásában. Egyetlen nagy szobában laknak mindannyian, melyet fával fűtenek be.

A három kisgyermek közül a két kisfiú 6 illetve 2,5 éves, a kislány pedig 3,5 éves. Dóri foglalkozását tekintve pincérnő, de most otthon van a gyermekekkel. Norbert májusban kapott munkát az egyik nagyvárosban, de az utazási költség nagyon megterheli a család pénztárcáját. Állandó fix bevételük az a 76.650 Ft, amit a gyermekek után kapnak az államtól.

Sajnos elmaradásuk is van személyi kölcsönből fakadóan, ezt egy ideje már nem tudják fizetni ebből a pénzből.

A háztartásukból az alapvető gépeket tekintve gyakorlatilag minden hiányzik, vagy nagyon elavult, cserére szoruló.

Amire szükségük lenne: a már említett bejárati ajtó és bojler cseréje, mosógép, hűtő. Dóri nagy álma egy porszívó. Anyagi támogatás az utazási költség megtérítésére.

Aki a gyermekeket szeretné támogatni ruhaneművel, játékokkal, felszereléssel:

A 6 éves kisfiú ruhamérete 122-es, cipőmérete 31-es. A karácsony közeledtével nagyon szeretne iskolaszereket: tolltartót, színes és grafitceruzákat.

A 3,5 éves kislány ruhamérete 110-es, 27-es cipőt hord, és fürdetős baba a vágya.

A 2,5 éves kisfiú 98-as méretű ruhát és 25-ös cipőt hord, kedvencei a fiús játékok, főleg a járművek: autók, traktorok, vonatok.

Pénzadományt tudnak bankszámlára is fogadni.

 

Dóri nagyon szerény, fiatalon lett édesanya. Kis családjával együtt szerethető, kedves emberek képe rajzolódik ki előttünk. Kérjük, hogy aki teheti, támogassa Őket!

Jelige: „Gyermekeim3 20201127”

Share on facebook
Facebook