Három kiskorú gyermeket nevel az özvegy édesanya

Eszter, 42 éves özvegy édesanya három gyermekét neveli Pécs külvárosában egy apró, önkormányzati lakásban. Férje tavaly októberben hunyt el, koronavírus-járványban.

Együtt, nagy szeretetben, a gondokkal vállvetve megküzdve élt a hét fős nagycsalád az édesapa haláláig. Öt gyermeket neveltek együtt, amelyből kettő az apuka előző házasságából került a családba, három közös gyermekük van. Eszter egy jó ideig egyedül nevelte férje teljesen látássérült, vak kisfiát és kislányát is. Őket időközben magához vette az édesanyjuk.

Eszter 10 éves kisfia neurológiai eredetű betegséggel küzd, agyában ciszták találhatók, kivizsgálása és gyógykezelése folyamatos. Jelenleg, mivel a ciszták szerencsére nem mutatnak nagyobbodást, „nem nyúlnak hozzá”. A másik két gyermek szerencsére egészséges.

Az önkormányzati lakás, ahol élnek, felújításra szorul, így csak víz és villany van, a fűtést fával kell megoldani, főzni gázpalackkal tudnak. Eszter szeretne a belvárosba költözni, hogy életkörülményeik javulhassanak.

A család jövedelmét a gyermekek után járó családtámogatás képezi, ezen felül alkalmi munkákat tudott vállalni a szünidő kezdetéig (takarítás, dajka). Szeptembertől szeretne fix, hosszabb távú lehetőség után nézni. Sajnos a nyári szünidőben nincs, aki napközben vállalná a gyermekek ellátását, felügyeletét.

A családnak nincs tartozása, a jelenlegi helyzet ró rájuk akkora anyagi terhet, amit az édesanya nem tud egyedül kigazdálkodni.

Szükségük van: tűzifára, tartós élelmiszerekre, a gyermekek részére ruhaneműkre és „kamasz” gyerekágyra. Pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni. A lányok imádják a szépítkezési cikkeket, Harry Pottert, a 10 éves fiú szívesen rajzol, fest. A gyerekek ruhamérete a koruknak megfelelő, a lányok 9 és 12 évesek, lábméretük 35 és 37-38, a 10 éves kisfiúé szintén 38-as.

Esztert mélyen lesújtotta férje elvesztése, eddig minden bajon osztoztak, most egyedül kell megküzdenie mindennel.

Jelige: „Összetartozunk 20211130”

Share on facebook
Megosztás