Hat gyermek maradhat víz nélkül a tetemes tartozás miatt

Kovari_Rudolf_10

Dél-Magyarországon, Baranya megye székhelyén él Éva, a 35 éves, 6 gyermekes édesanya. Élettársával együtt nevelik hat közös fiúgyermeküket.

Az önkormányzat biztosítja lakhatásukat, egy két szoba-konyhás, fürdőszobás, kis udvaros házikót. Villany van, a fűtést fával oldják meg. Az internetet tartozás miatt már kikapcsolták, az iskoláskorú gyermekek nem tudtak tanulni az online oktatás idején.

A legnagyobb megoldandó problémát a család víztartozása jelenti. Nemrég kapták meg a hátralékról szóló számlát, tartozásuk 100 ezer Ft, a vízszolgáltatás bármikor megszűnhet.

Éva és párja nehezen tudnak elhelyezkedni, mert annak idején abbahagyták a tanulmányaikat, nem fejezték be az általános iskolát sem. Ettől függetlenül dolgos és tettre kész a házaspár mindkét tagja. Az apuka minden munkát elvállal, hogy családjának előteremtse a betevőre valót. Éva korábban évekig a Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozott a konyhán, és takarított is. Sajnos az egészsége nincs rendben, visszatérő migrénnel küzd és találtak a hasában egy csomót, melyet ki kell vizsgáltatnia. Szerencsére az apuka és mind a hat fiú egészséges, ők szeretnek sportolni, focizni.

Bevételük csak az alkalmi munkákból és a családi pótlékból származik. A közüzemi tartozásaik sajnos gyarapodnak.

Amire szükségük lenne: pénzadomány (bankszámla van) a tartozások kifizetésére, a vízszámla a legfontosabb. 2 kihúzható kanapé, amin alhatna a család. Szükségük lenne még hűtőre, sütőre, mikróra.

A fiúk 3,11,12,14,15, és 17 évesek. Nekik korosztályuknak megfelelő ruhanemű és lábbelik jönnének jól 36-38-41-42-es méretben.

Az édesanya újra szívesen dolgozna bármit, akár éjszaka is. Nem adják fel, összetartanak. 

Jelige: „Madárka 20200922”

Share on facebook
Megosztás