Házuk leégett, az újjáépítés egyelőre csak álom

Nógrád megyében, Balassagyarmattól nem messze él András és Zsuzsanna két gyermekükkel és lányunokájukkal, egy aprócska 44 m2-es vályogház melléképületében, egy szobában.

Közel egy éve súlyos tragédia történt a család életében. Az aprócska ház egy része a tűz martalékává vált, a tetőt el kellett távolítani, a konyha használhatatlan, le kellett zárni. A felújításról jelenleg csak álmodoznak, sajnos nincs pénzük az újjáépítés költségeire.

Vezetékes víz nincs, kút és wc az udvaron található. Fával fűtenek, a villany feltöltőkártyás, a gáz nincs bevezetve.

Anyagi körülményeik rendkívül szerények. Az 50 éves családfő és nagyobbik lánya közmunkásként dolgozik, ketten keresnek 60-60 ezer Ft-ot. Ezen kívül csak a családi pótlékkal és gyerektartással (összesen 22 ezer Ft) számolhatnak a bevételek között, ebből próbálnak kijönni öten, egy hónapban. A kisebbik lányuk hétköznap bentlakásos intézményben él, ő súlyosan értelmi fogyatékos. Unokájuk, akit magukhoz vettek és nagy szeretetben nevelnek,  11 éves, szívesen rajzol, színez, szeret tanulni.

Amire szükségük van: hűtőgép, konyhai és ruhásszekrények, gáztűzhely, tartós élelmiszer, tisztálkodószerek, tisztítószerek folyamatosan kellenek, a felújításhoz anyagi támogatást csekken tudnak fogadni. Folyamatos anyagi terhet ró a családra a tűzifa beszerzése is.

Ruhaméreteik:

a kislány 164-es vagy női S-es méretű ruhát visel, lába 37-es

Zsuzsanna és lányai M-es és XXL-es női ruhát viselnek, lábuk 38-39-es

András XL-es ruhát hord, lába 42-es

A nagyszülők mindent megtesznek, hogy újra lakható életkörülményeket teremtsenek családjuknak, unokájuk a szemük fénye, az ő jövőjének jobbá tétele a motiváció a mindennapokban.

Jelige: „Nefelejcs 20220511”

Share on facebook
Megosztás