Házuk leégett, egy szobában él az öt fős család

András és Zsuzsanna szerető nagyszülők. Egy vályogház melléképületében élnek együtt sérült gyermekeikkel és unokájukkal. Jelenleg egy tűzeset miatt mindennapjaik még az eddigiekhez képest is nehezebbek. Támogatásra szorulnak, hogy átvészeljék ezt az időszakot.

Nógrád megyében, Balassagyarmattól nem messze él András és Zsuzsanna két gyermekével és lány unokájukkal, egy aprócska 44 m2-es vályogház melléképületében, 1 szobában. Az épületben melyben laknak, tavasszal tűzeset pusztított. Jelenleg egy része lakhatatlan, a tetőszerkezet is cserére szorul.

Zsuzsanna 49, András 50 éves. Két lányuk van. Ildikó enyhén értelmi fogyatékos, közmunkásként dolgozik, Zsuzsanna súlyos értelmi fogyatékos, ő bentlakásos iskolában tartózkodik hét közben. Unokájuk is enyhén sérült, szegregált iskolában tanul.

Lakhatási körülményeik nehézkesek négy felnőtt és egy gyermek számára. Nincs fürdőszoba, WC az udvaron található, fúrt kútból tudnak vizet venni, a gáz nincs bekötve, fával fűtenek, a villany feltöltős. Két ágyuk van, melyben öten alszanak.

András közmunkás, építőiparban és sajtkészítésben szerzett régebben tapasztalatot. Ildikó a lányuk varrónőnek tanult, jelenleg ő is közmunkásként dolgozik. Unokájuk 11 éves, enyhén értelmi fogyatékos. Szabadidejében szeret rajzolni, színezni, tanulni.

Anyagi körülményeik szerények, 142 000 Ft a havi bevételük összesen.

Segítséget szeretnének kérni az otthonuk újjáépítésében, amit önerőből próbálnak szépíteni. Az anyagi támogatás mellett melyet csekken tudnak fogadni, nagy segítség lehet bútor (ebédlőasztal, szék, szőnyeg, konyhaszekrény), háztartási eszközök (edények, étkészlet), háztartási gépek (hűtőszekrény, gáztűzhely) és tartós élelmiszer, tisztálkodási szerek, takarítási eszközök. A pénzadományból a leégett tetőt szeretnék felújítani.

Ruhaadományt is szívesen fogadnak a következő méretekkel:

37-39-es lány cipő, S-s, M-es, 2Xl-es méretű női ruha

XL-es férfi ruha, 42-es férfi cipő méret

Szeretettel várják a támogatásod!

Jelige: „Nefelejcs 20220511”

Share on facebook
Megosztás