Hét gyerek, két felnőtt nehéz helyzetben

children-2676030_960_720

Erzsébet (37) és férje, Pál (41) Somogy megye egyik legkisebb falujában élnek – saját otthonukban, a gyerekeikkel együtt heten, immár 13 éve.

Szerény házukban szinte minden megtalálható: 2 szoba, konyha és fürdőszoba is van. Víz, villany szolgáltatást is fizetnek. A mindennapok nehézségét gáz bevezetésének hiánya okozza. A főzést palackos gázról igyekszenek minden hónapban megoldani. Télen fával fűti fel a család mind a 3 helyiséget, hisz a ház apró népének fontos az otthon melege.

A szülők bevétele igen csekély. A gyerekek után kapott családi pótlékból és Pál alkalmi munkáinak összegéből áll. Pál az erdőben dolgozik, (ha hívják) mint favágó. Egy munkával teli jobb hónapban a családban az egy főre jutó jövedelem 20 000 Ft. 

Az aprónépek huncutságai, a kiskamaszkori pimaszságok, és a dackoszakban lévő kicsik megtöltik élettel a házat, így nem igazán jut idejük a szülőknek a szomorkodásra. Spórolásra, egyelőre gondolni sem mernek. 

Palika 15 éves, cukrász szeretne lenni. 

Leila 2. osztályos, Aranyhaj-rajongó. 

Robika 1. osztályos tanuló, a Pókembert nagyon szereti.

Mártonka 4 éves ovis legényke, mezőgazdász szeretne lenni. Kedvenc járműve a traktor. 

Erzsébet szíve alatt új élet növekszik. Ő is kisfiú lesz. 

A családnak, annak ellenére, hogy Pál alkalmanként az erdőben dolgozik, nagy szüksége volna tűzifára. A születendő babának szívesen fogadnak babakelengyét (pelenka, popsitörlő és babaruha).

Bankszámlájukon az anyagi támogatást, de a tartós élelmiszereket és a gyerekeknek játékokat is hálásan köszönik. 

Jelige: „Együtt könnyedén 20211011″

Share on facebook
Megosztás