Heten élnek egy komfort nélküli ház egyetlen szobájában

Hajdú-Bihar megyében, egy határmenti ezerfős faluban él a nagycsalád. Konyhát és fürdőszobát szeretnének kialakítani a házban, és jobb körülményeket biztosítani a gyermekeiknek.

Zsolt és élettársa, Marika együtt gondoskodnak gyermekeikről, de lakhatási körülményeik meglehetősen rosszak. Az önkormányzattól bérelt, komfort nélküli ház több helyiségből áll, de sem a konyha, sem a fürdőszoba nincs kialakítva. Mindannyian egyetlen szobában húzzák meg magukat.

A víz és a villany be van vezetve (ugyan a kábelezés rossz), a fűtést kályhával oldják meg, a WC az udvaron található.

Legnagyobb vágyuk, hogy az alig bútorozott ház komfortosabbá váljon, kialakíthassák a konyhát és a fürdőszobát, ezeket burkolni, festeni, gépekkel-eszközökkel ellátni, berendezni lenne szükséges.

A szülők 8 osztályt végeztek. Marika a gyermekeket gondozza, anyasági támogatást és családi pótlékot kap. Zsolt építőipari segédmunkásként dolgozik, de a világjárvány miatt mostanában nincs munkalehetősége, jelenleg nem dolgozik. Bevételük kb. 100.000 Ft, számlákra, fix kiadásokra ennek nagyjából a felét ki kell adniuk, a maradékból próbálnak megélni. Ez szinte minden hónapban csak kölcsönből lehetséges. Mindkét szülő szeretne a jövőben állandó munkahelyet találni, stabilabbá tenni anyagi helyzetüket.

Minden segítséget hálásan fogadnak. A gyermekeknek ruhaneműt, játékot, számítógépet szeretnének. Ezen kívül örülnek tartós élelmiszereknek, tisztítószereknek. Bútorokat is tudnak hasznosítani. Bankszámlaszámuk van.

A 6-13 éves korú gyerekek méretei a következők: lányok – S, 128, 122 ruhaméret; 38-as, 31-es és 29-es cipő, fiúk – 158-164 ruhaméret; 37-es cipő.

A család törekvő, de a jelenlegi helyzetük okozta kilátástalanság megkeseríti hétköznapjaikat. A mindennapok terhein szeretnének enyhíteni, gyermekeiknek jobb körülményeket biztosítani.

Jelige: „Kincs, ami nincs 20220217”

Share on facebook
Megosztás