Heten élnek máról-holnapra, két kisbaba is érkezik hamarosan a családba

Magdolna 47 éves, egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluban él mélyszegénységben két felnőtt fiával, menyeivel és két kiskorú unokájával egy háromszobás családi házban. A két fiatalasszony újra babát vár, januárra érkeznek a picik, velük együtt már kilenc főre gyarapodik a család, és sajnos az életkörülményeik is nehezednek.

Anyagi körülményeik rendkívül rosszak, a bevételük 50.000 Ft havonta. Ebből kell a rezsit és élelmet kigazdálkodniuk egész hónapra. A tartozások miatt a vizet már kikapcsolták, az udvarra járnak WC-re és lavórban fürdenek. Az egész házat egyetlen kályha fűti, tűzifájuk annyi van, amennyit az önkormányzat ad számukra segélyként, egyébként hulladékokat égetnek el. Az ivóvizet az utcai kútról hordják, a ruháikat dobozokban tárolják, kézzel mosnak. A villanyórát 3000 Ft-tal tudják felölteni, de a hónap végére az is, valamint a gázpalack, aminek segítségével főznek, kifogy.

Magdolna, a támogatást kérő nagymama az egyedüli foglalkoztatott a családban, mert a község polgármestere csak 25 év felettieket alkalmaz, fiai pedig még fiatalabbak, más munkalehetőség pedig nincs a környéken. Egyik fia mezőgazdasági szakmunkásképzőt végzett, a másik fiának és menyeinek nyolc általánosa van.

A családban jelenleg élő gyermekek, 3 és 8 évesek. Bogi, a kislány 146-152-es ruhákat visel, lába 35-ös, nagyon szeretne egy tabletet vagy telefont. Máté, a kisfiú 3 éves, ruhamérete 104-es, cipőmérete 25-ös. Imádja a dínókat, és Batmant.

Amire szükség van: A családnak elsősorban anyagi támogatásra van szüksége, bankszámlaszámra tudják fogadni az pénzadományokat. Emellett szükség van tartós élelmiszerre, bútorokra, gáztűzhelyre, mosógépre, a születendő babáknak kisruhákra, babaápolási cikkekre, szőnyegre vagy linóleumra.

Jelige: „Züleyha 20221023”

Share on facebook
Megosztás