Hitelcsalás áldozata lett a 3 gyerekes édesanya, akinek kevés fizetése is letiltásra kerül

Egy Borsod megyei faluban él Éva, aki 48 éves, egyedül neveli 13, 14 és 17 éves lányait. Cukorbetegséggel, magas vérnyomással él együtt már hosszú ideje, gyógyszeres kezeléssel tudja kordában tartani betegségét.

Saját tulajdonú, örökölt családi háza picike, szegényes. A tulajdonjog fele részben az államé. A gáz nincs bevezetve, a villanyóra feltöltőkártyás, egy szoba, konyha és mellékhelyiség található a 60 négyzetméteres házban, négyőjük otthonában.

A házat fával fűtenék, amelynek költsége azonban hatalmas megterhelést jelent a családnak, nehézségeik miatt már a bútoraikkal fűtenek!

Évát volt férje hitelcsalásba keverte. Hiteleket vett fel és írt alá, hamis szerződéseket kötött Éva nevében, ennek szenvedi kárát most a család. A volt férj, aki hamisította a nevét papírokon időközben elhunyt. A hagyatékról, ami tartozásokkal teli valószínűleg lemondanak.
Az anyuka fix bevétellel rendelkezik, gondozónőként dolgozik egy idősek otthonában, fizetése 130.000 Ft, ehhez társulnak még a lányok után járó állami támogatások. Szűkösen, de megélnének valahogy, ha nem kellene a volt férje terhét is viselnie.
Az Éva nevében felvett hitelek miatt ugyanis a tartozásokat letiltják az anyuka fizetéséből, ami pedig így megmarad, az semmi sem elég a családnak, amely mindennapjaiban így rendszeres az éhezés, a nélkülözés.

A legnagyobb gyerek most szeretné megszerezni a jogosítványt, buszvezetőnek tanulna.

Nagyon sürgető segítségre lenne szükségük: a fürdőszoba felújításra szorul, mert csőtörés volt náluk. 
Támogatást szívesen fogadnak, élelmiszer, háztartási cikkek tekintetében, pénzadományt csekken tudnak fogadni. Valamint jogi segítségre is szüksége lenne Évának, valaki, aki segíti őt kikerülni az elhunyt férj jogtalanul itt maradt ügyeiből.

Segítséggel, de van kiút ebből a szorult helyzetből, Éva mindent megtesz azért, hogy megoldást találjon számukra.

Jelige: „Szeretet 20221130”

Share on facebook
Megosztás