Hitelre megy el minden bevételük, öt gyermek nélkülöz

Egy Somogy megyei kis faluban, albérletben él a 33 éves Szilvia, öt gyermekével, illetve élettársával.

A ház állapota jó, de fenntartása rezsivel, és két korábbi hitelükkel együtt nagy terhet ró a családra. Szinte minden bevételüket felemészti.

Szilvi egészségi állapota miatt nem tud elhelyezkedni, vesebetegséggel küzd. Ezen felül pedig az öt gyermek miatt sem kap állást, végzettsége óvodai dajka. Élettársa 8 általánost végzett, segédmunkásként dolgozik, és mindent megtesz, hogy kenyér kerüljön a család asztalára.

Szilvi kapcsolata a gyermekek édesapjával megromlott, állítása szerint rosszul bánt a családjával, jelenleg börtönbüntetését tölti, a gyermekek ellátásában egyáltalán nem segít anyagilag sem.

Bevételük Szilvi főállású anyasági díjából, családi pótlékból, és párjának munkabéréből tevődik össze. Ez az összeg nagyságrendileg egyenlő a kifizetendő számlák összegével. Élelemre, ruházkodásra szinte semmijük sem marad.

Legfőképpen tartós élelmiszerre, tüzelőre lenne szükségük, de pénzadománynak is nagyon örülnének, bankszámlaszámra tudnak fogadni. Ruhaneműt, cipőt is jó szívvel, játékokat a kisebbeknek szintén.

A 16 éves nagylány 2XL-es ruhákat, 38-as cipőt hord, cukrásznak tanul. A 8 éves lányka 140-es ruhaméretet és 33-as cipőt hord, ő nagyon jól tanul, természetkedvelő. A 7 éves kislány 134-es méret, 32-es lábbal, falja a könyveket. A 6 éves kislányuk 134-es méret, 30-as lábbal, a zenehallgatásban leli örömét. A legkisebb hercegnő 5 éves, 128-as méretet hord, lába 28-as. Mindegyikük nagy „Mancs őrjárat” rajongó.

Szilvi szerény, kedves hölgy, mindenért hálás már előre is, amit kaphatnak.

Jelige: „Mancs őrjáratos lányok 20211011”

Share on facebook
Megosztás