Hitelre megy el minden bevételük, öt gyermek nélkülöz

Egy Somogy megyei kis faluban, albérletben él a 33 éves Szilvia, öt gyermekével, illetve élettársával.

A ház állapota jó, de fenntartása rezsivel, és két korábbi hitelükkel együtt nagy terhet ró a családra. Szinte minden bevételüket felemészti.

Szilvi egészségi állapota miatt nem tud elhelyezkedni, vesebetegséggel küzd. Ezen felül pedig az öt gyermek miatt sem kap állást, végzettsége óvodai dajka. Élettársa 8 általánost végzett, segédmunkásként dolgozik, és mindent megtesz, hogy kenyér kerüljön a család asztalára.

Szilvi kapcsolata a gyermekek édesapjával megromlott, állítása szerint rosszul bánt a családjával, jelenleg börtönbüntetését tölti, a gyermekek ellátásában egyáltalán nem segít anyagilag sem.

Bevételük Szilvi főállású anyasági díjából, családi pótlékból, és párjának munkabéréből tevődik össze. Ez az összeg nagyságrendileg egyenlő a kifizetendő számlák összegével. Élelemre, ruházkodásra szinte semmijük sem marad.

Legfőképpen tartós élelmiszerre, tüzelőre és egy hűtőre lenne szükségük, de pénzadománynak is nagyon örülnének, bankszámlaszámra tudnak fogadni. Ruhaneműt, cipőt is jó szívvel, játékokat a kisebbeknek szintén.

A 16 éves nagylány 2XL-es ruhákat, 38-as cipőt hord, cukrásznak tanul. A 8 éves lányka 140-es ruhaméretet és 33-as cipőt hord, ő nagyon jól tanul, természetkedvelő. A 7 éves kislány 134-es méret, 32-es lábbal, falja a könyveket. A 6 éves kislányuk 134-es méret, 30-as lábbal, a zenehallgatásban leli örömét. A legkisebb hercegnő 5 éves, 128-as méretet hord, lába 28-as. Mindegyikük nagy „Mancs őrjárat” rajongó.

Szilvi szerény, kedves hölgy, mindenért hálás már előre is, amit kaphatnak.

Jelige: „Mancs őrjáratos lányok 20211011”

Share on facebook
Megosztás