Szél süvít át a komfort nélkül vályogházon, ahol a családnak az alapvető szükségleteikre sem jut

rose, flower, blossoms

A 41 éves, két gyermekes édesanya, Laura egy Borsod megyei kistelepülésen él, omladozó vályogházban élettársával és kamasz fiaival.

 

Az édesanya gyermekkora nehéz volt, állami gondozásban élt. Ott és akkor fogadta meg azt, hogy ha saját családja lesz, ő a végsőkig meg fog tenni mindent azért, hogy a gyermekeit ő nevelhesse fel.

Sajnálatosan a jelenlegi helyzetük elég kétségbe ejtő. A saját tulajdonú családi ház, melyet Laura állami támogatás igénybevételével vásárolt, szinte a fejükre omlik. Sürgősen szükségük van nyílászárók cseréjére, különösképpen az ajtó fontos. Akkora rések vannak az ajtó és a fal között, hogy belátni, a szél átsüvít a házon.

A vizet a közelmúltban tartozás felhalmozás miatt kikötötték. A villanyórájuk feltöltőkártyás, a házat kandallóval és cserépkályhával fűtik fel, a tüzelő vásárlás folyamatos probléma.

Laura és élettársa alkalmi munkákból tartják fenn a családot. Bevételük 50-60 ezer Ft havonta. A férfi szakmáját tekintve traktorszerelő, de sajnos ebben a munkakörben nem tud elhelyezkedni, mert nincs gyakorlata. Alkalmi munkákat kap csak.

A nagyobb, 14 éves fiúnak nagyon jók az eredményei matematikából, szeretne továbbtanulni, mérnök szeretne lenni. Szereti a zenét és szívesen focizik a barátaival.

A kisebbik, 13 éves fiúnak problémák vannak a gerincével, gyógyszereket kellene szednie, de nincs rá pénz. A többiek szerencsére egészségesek.

A tél közeledtével nagy szükség volna tüzelőre, meleg ruhákra, cipőkre a szülőknek és a fiúknak is. A fiúk cipőmérete 43-as, illetve 39-40-es.

Nagyban javítana az életkörülményeiken, ha házukat szakszerűen be tudnák szigetelni.

Élelmiszer- tisztítószer- és pénzadománynak is nagyon örülnének. Pénzt csekken tudnak fogadni. Minden segítséget hálával fogadnak.

Jelige: „Rózsák2 20201007”

Share on facebook
Megosztás