Huzatos házban, tüzelő nélkül várják a telet

rose, flower, blossoms

A 40 éves Laura egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis településen él, omladozó vályogházban élettársával és két kiskorú fiával.

 

Az édesanya gyermekkora nehéz volt, állami gondozásban élt. Párja szakmáját tekintve traktorszerelő, de sajnos ebben a munkakörben nem tud elhelyezkedni, mert nincs gyakorlata. Alkalmi munkákat kap csak.

A 14 éves fiúnak nagyon jók az eredményei matematikából, majd mérnöknek szeretne tanulni. Szereti a zenét és szívesen focizik a barátaival.

Szerencsére mindhárman jó egészségi állapotban vannak, azonban a kisebbik, 13 éves fiúnak problémák vannak a gerincével, gyógyszereket kellene szednie, de nincs rá pénz.

 

A négytagú család havi bevétele mindösszesen 53 400 Ft, ez alig elegendő a mindennapi betevőre és a ház költségeire. A ház egyébként saját tulajdonú, SZOCPOL-ból vásárolták. Minden közmű megtalálható benne, a villanyóra feltöltőkártyás, a téli fűtés kandallóval és cserépkályhával történik.

 

Amire szükségük lenne: a tél közeledtével tüzelőre, meleg ruhákra, cipőkre a szülőknek és a fiúknak is (14 éves fiú: 175 cm magas, 42-43-as cipő; 13 éves fiú: 158 cm magas 39-es cipő). Tartós élelmiszernek, tisztítószernek és pénzadománynak is nagyon örülnének. Pénzt csekken tudnak fogadni.

Nagyban javítana az életkörülményeiken az is, ha házukat szakszerűen be tudnák szigetelni.

 

Laura minden igyekezetével összetartja a családot és hiszi, hogy sikerül kitörniük jelenlegi helyzetükből.

Jelige: „Rózsák2 20201007”

Share on facebook
Megosztás