Idénymunkából tartja el magát a család, a kislány álma a továbbtanulás

Borsod megyében, egy kisközségben él a 48 éves Tímea, aki öt gyermek szerető édesanyja. Mára már csak két gyermek él együtt a szülőkkel, 19 éves fiuk és 12 éves kislányuk. A család korábban is sokat nélkülözött, de becsületes munkával mindig meg tudtak élni, a gyerekeket tisztán, rendezetten járatták közösségbe, iskolába.

A család anyagi helyzete az utóbbi 1-2 évben vált kritikussá. A világjárvány, valamint a jelenlegi recessziós időszak miatt, az a kevés munkalehetőség is odalett. Timi és férje 20 éve idénymunkákból, napszámból tartják fenn a családot, a téli időszakban szinte semmilyen munka nincs. Egyébként maximum 5-6 nap egy hónapban, amire 8.000 Ft-ot kapnak egy napra. Fix bevételt még az egy gyermek után járó családi pótlék jelenti, ami 12.200 Ft. Timi vesekővel is küzd, háta gyakran begyullad, ezt injekcióval kezelik, hogy tudjon dolgozni.

Lakhatásukat a saját két kezükkel épített családi ház adja, lassan, apránként haladtak vele, de elkészült. Fával fűtik a házat, a villanyóra feltöltőkártyás. Jelenleg sajnos több közüzemi számlával elmaradásuk van. Sürgősen rendezni kellene egy 64.000 Ft-os villanyszámlát, valamint a Covid alatti bevételkiesés miatt muszáj volt kölcsönt felvenniük, ezek törlesztőrészlete is tetemes, már behajtó cégnél van a tartozásuk. A család nagyon összetartó, a nagyobb gyermekek is a településen élnek. Mindannyian dolgoznak, de a saját családjukat kell eltartaniuk, a szülőknek anyagilag nem tudnak segíteni.

Amivel a támogató segíthet: sokszor éheznek, mindenféle tartós élelmiszert, tisztítószert hálával fogadnak.

Ruhanemű: a kislánynak 152-es a ruhamérete, 35-ös a lába.
Az anyuka ruhamérete XL-es, lába 37-es.
Az apuka XXL-es méretű ruhát hord, 39-es cipőméret.

Anyagi támogatást bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

A család szeretne kitörni a szegénységből, reménnyel tekintenek a jövőre, soha nem adják fel. Kislányuk nagyon jó tanuló, mindenképpen szeretne továbbtanulni, kitörni. Neki élhetőbb körülményeket, szebb jövőt szeretnének.

Jelige: „Kitörni a szegénységből 20230113”

Share on facebook
Megosztás