Ikerlányaival él komfort nélküli házukban az özvegy édesanya

ikerlányok

kép forrása: Unsplash

Egy Somogy megyei kisközségben él az 56 éves Klára két kislányával. Egyedül próbálja magukat fenntartani, mióta az apuka sajnos meghalt és megözvegyült.

A családi ház saját tulajdonú, de jelentős felújításra szorul, ráadásul jelzálog terheli. Ezen túl is minden komfortot nélkülöz. Mivel a víz vételezésére csak kint van lehetőségük, így a házban nincs vizesblokk, se WC, se fürdőszoba. A villany be van vezetve, a főzést gáztűzhellyel tudják megoldani. A fűtést két kályhával végzik, ehhez rengeteg fa kell, hogy legalább ne fázzanak.

Mivel ez az ingatlan szinte lakhatatlan, nincs férfi a háznál, és a felújítás önerőből, három nő esetében a lehetetlennel egyenlő, jelenleg próbálnak pályázati úton elnyerni egy másik házat, de ennek elbírálása még folyamatban van.

Klára kertész, takarító OKJ végzettséggel rendelkezik, minden álma, hogy a közeli nagyobb városban, Nagyatádon egy neki való, jó munkát találjon. Jelenleg a közmunka-programban vesz részt, ebből és a gyermekeket megillető családi és árvaellátásból származik bevételük, mely összesen 129.600 Ft havi szinten.

Klára ikerlányai 15 évesek, epilepsziára és asztmára hajlamosak, ez időnként megnehezíti az életüket, ő maga közepes egészségi állapotban van, de nem panaszkodik.

 

A támogatást elsősorban lányainak kérné, szükségük lenne kabátra, csizmára, téli holmikra. Méretük 164-es, lábméretük 38-39-es. Tanulmányaikhoz nagy hasznát vennék tabletnek, számítógépnek. És persze mondanom sem kell, hiányt szenvednek a korosztályuknak való „csajos dolgokban” is. A zenehallgatás a kedvenc hobbijuk, ehhez is jól jönne a segítség.

A háztartásba kellene: hűtőgép, mosógép, salgó kályha, tűzifa, esetleg televízió is. Anyagi segítséget készpénzben tudnak fogadni, bankszámlájuk nincsen.

Jelige: „Sisi 20201022”

Share on facebook
Megosztás