Izomsorvadásban szenvedő fiuk állandó ápolásra szorul

Éva és családja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, közel a romániai határhoz, egy kétezer főt számláló kisközségben él.

Életük a tartósan beteg, ágyhoz kötött, izomsorvadásban szenvedő (Duchenn szindrómás) fiúk körül forog. Ápolásához nagyon kevés segítséget kapnak, felszerelés és eszközök hiányában nagyon nehéz az immár 21 éves fiatalember, Gábor állapotát szinten tartani, esetlegesen fejleszteni. Gábor néhány éve egy tüdőgyulladás szövődményeként sajnos beszédképtelenné vált.

Éva és férje szerencsére egészségesek. Az édesanya háztartásbeli, mivel Gábort nem lehet magára hagyni. Az édesapa télen nehezen talál munkát, jelenleg 1 hónapja aktív álláskereső. Nyáron többnyire a közeli konzervgyárban helyezkedik el idénymunkásként.

Gábor állapota miatt kaptak lakhatást, ez egy picike, fával fűthető házikó. Villany és internet van. A fiú egyetlen szórakozása az, hogy mivel a bal keze mozgásképes, tud számítógépet kezelni és ezen keresztül akár tanulni, akár filmeket nézni, elfoglalni magát.

Nagyon sok a kiadásuk a csekély bevételükhöz képest, felfekvések elleni készítményekre, gyógyszerekre, vitaminokra, fájdalomcsillapítókra, gézlapokra, fertőtlenítőszerekre is kell költeniük.

Amire szükségük lenne: elektromos ágy a mozgatásához, matraccal a felfekvések elkerülésére, Gábornak egy szekrénysor a szobájába, pizsama, pólók XXL méretben, a folyamatos fekvés miatt vastag zoknik 40-41-es méretben, plédek. Anyagi támogatást bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

A szülők is szívesen fogadnának ruhaneműt, Éva XL, párja XXL méretben. Lábbeliket 40-41-es méretben.

A nehézségek ellenére – a vírus miatt most nem kapnak önkormányzati segítséget az ápoláshoz -, mindent megtesznek egymásért és Gábor életének megkönnyítéséért.

Jelige: „Dávid négy fal között 20211125”

Share on facebook
Megosztás