Kiégett házuk felújításáért küzd az édesanya

168050286_163286942313210_2834270390375172729_n

Az autóimmun betegségben szenvedő Eszter 52 éves. Tizenkét éve egyedül neveli fiát. Borsod megyében élnek. Laci születési rendellenességgel jött a világra 12 évvel ezelőtt, nem tágult a kisfiú koponyája. Ezért 8 hónapos korában meg kellett műteni, és rendszeres rehabilitációra szorult, ahol agyi funkcióit fejlesztették. Öt éves korában egy újabb elváltozás jelent meg az agyában, de azt már nem lehetett műteni. Állandó kontrollra kell járnia. Eszter csont rákos lett, amit hatalmas küzdelemmel sikerült legyőznie. Azt mondja, Laci iránti szeretete adott hozzá erőt.

Tavasszal egy zárlatos vezeték miatti tűzben a 3 szobás, komfortos kertes házuk is kiégett, szinte csak a falak maradtak meg, a tető is teljesen leégett. Most egy 1 szobás önkormányzati szükséglakásban élnek, szeptemberig. Anyagi támogatásra lenne a legnagyobb szükség, hogy a házukat lakhatóvá tudják tenni. A kártérítés, amit a biztosító felajánlott, elég kevés.

Eszter teljesen egyedül van. Szülei meghaltak, nincs testvére, Laci apukája sem tartja velük a kapcsolatot, a fiát sem látogatja. Pedig Laci mindezek ellenére kitűnő tanuló 140-es IQ van. Nagyon szeret tanulni. Laci álma, hogy angolt tanuljon, egy angol nyelvterületű országban, szívesen el is költözne oda.

Eszter végzettsége bolti eladó, de csak alkalmi munkát tud vállalni, fia betegsége miatt. Keresete, a családi pótlék, és a gyerektartással együtt a havi jövedelme alig több mint 150.00,- Ft. Ebből  a rezsi, a gyógyszerek, és a gáz számla tartozás törlesztése után alig marad valami.

Amire szükség lenne: pénzadomány (bankszámla van), a ház felújításához munkaerőre, a tető, villanyszerelés, festés és kőművesmunka elvégzésére. Nyílászárók, ajtók, ablakok, és bármilyen segítség ami a ház felújításhoz kell. Ez a legfontosabb. Bútort, háztartási gépeket, és egyéb használati cikket csak miután visszaköltöztek a házukba, mert most nincs hely ahol eltudnák tárolni.

Eszter egy erős nő, aki nagyon tud küzdeni, imádja a fiát, ő a mindene. Most kicsit elkeseredett a jelenlegi helyzet miatt, de bízik benne, hogy hamarosan minden jobbra fordul.

Jelige: „Kisfiam álma 20210614”

Share on facebook
Megosztás