Kilakoltatás fenyegeti az egyedülálló, háromgyermekes édesanyát, aki nem tud elhelyezkedni a szakmájában

kilakoltatás_fenyegeti_az_egyedülállót

A 40 éves Edit Pécs környékén él egy két szoba-konyhás, épphogy csak elfogadható színvonalú önkormányzati lakásban. Csak hideg víz van, a villany feltöltőkártyás.

 

Az anyuka három gyermeket nevel egyedül: egy 18 éves fiút, egy 14 éves lányt és egy 7 éves kisfiút. A nagyfiú végzett asztalos, de sajnos még ő sem talált munkát magának. Nagyságrendileg 70.000 Ft-ból (családi pótlék, anyasági segély, gyermektartás) kell gazdálkodniuk egy hónapban, ami szinte semmire sem elég. Emiatt felhalmoztak 200.000 Ft lakbérhátralékot, melyet sürgősen rendezniük kell, különben utcára kerülnek.

 

Edit szerény, nehezére esik a segítségkérés, de most nincs más választása. A legnagyobb vágya, hogy a szakmájában – ami a csodás virágkötő – dolgozhasson. A munkáltatók azonban kockázatosnak találják az alkalmazását, mert Editnek volt egy tüdőembóliája, aminek következtében vérhígítót kell szednie. Nagyon szeretne dolgozni, elvállalna takarítást is vagy bármilyen olyan munkát, ami kiutat jelentene szorult helyzetükből.

 

A készpénzadományon túl (a lakbér törlesztéséhez, illetve a villanyóra feltöltéséhez elsősorban) a legnagyobb segítséget egy fatüzelésű bojler, élelmiszer és ruhaadományok jelentenék a családnak.

 

Edit nem adja fel, de kell néhány segítő kéz, hogy talpon maradhassanak!

Jelige: „Picúr 20200715”

Share on facebook
Megosztás