Kilyukadt tüdeje miatt leszázalékolták a Down-szindrómás gyereket nevelő édesapát

A családfő mindenképpen szeretne dolgozni, hogy segítse párját és gyermekeit, nagy szükségük lenne a támogatásra

A 34 éves Márti soha sem panaszkodott, vagy kereste a válaszokat arra a kérdésre, hogy miért pont Ők? Mindig gyermekeik szeretetteljes nevelése, az otthon melegének megteremtése vezérelte őt és szeretett férjét, Gézát is. Eszter, a nagylányuk 13 éves kamasz. Oxigénhiánnyal született, amiből spektrumzavar és figyelemhiányos állapot maradt vissza, egyéb tekintetben szerencsére rendben van.

A kisebbik gyermek sajnos Down-szindrómával született, bár 10 éves, de jelenleg egy 3 éves kisfiúnak megfelelő szellemi- testi színvonalon él.

Az édesapa, Géza, a család motorja eddig minden erejével azon küzdött, hogy szeretteit jó anyagi körülmények között tudhassa, a fejlesztéshez szükséges forrásokat előteremtse. Ez idáig ez többé-kevésbé sikerült is, a családnak egyetlen hitele van, a kisfiú mozgatásához szükséges gépjármű törlesztőrészletét fizetik.

Tragédiájuk Géza megbetegedésével csúcsosodik ki. A tüdeje kilyukadt, többször kellett műteni, sajnos olyannyira károsodott a szerve, hogy véglegesen leszázalékolták, fizikai munkavégzéstől el van tiltva. Kőműves a szakmája, ebben biztosan nem tud többé dolgozni. Nagyon szeretne otthon, esetleg számítógépről végezhető munkát végezni, ehhez is várunk segítséget. Géza mindent megtenne azért, hogy megteremtse a családja szükségleteit.

Anyagilag megrendültek, bevételük otthonápolási díjból, rokkantnyugdíjból áll, amelynek zöme elmegy a számlákra, a maradékból élnek négyen. Eddig nem volt semmilyen elmaradásuk, de félő, hogy a bevételkiesés ezt magával hozhatja. A házuk saját tulajdonú, fával fűtenek. A család Bács-Kiskun megyében él, Kiskőröstől nem messze.

A kisfiút, Zsoltit rendszeresen kell Szegedre, Budapestre hordani különböző kezelésekre, ami bizony komoly terhet ró a családra. Segítséget jelentene pénzadomány, a kisfiúval kapcsolatos költségekre, bankszámlaszámuk van.

Ezen kívül jól jönne nekik, ha kapnának tüzelőt, tartós élelmiszert, ruhaneműket. Eszter mérete 158-164 cm, lába 37-38-as. Zsolti picike, 116-os ruhát és kb. 24-es cipőt visel. Figyelmét zenélő, villogós játékok keltik fel, ezeket nagyon szereti.

Márti nagyon meg van rémülve, a járni-beszélni nem tudó gyermek és a momentán dolgozni képtelen Géza egészségi állapotából kifolyólag, és nagyon szeretnék, ha rendeződne a családjuk helyzete és továbbra szeretetben, biztonságban élhetnének a nehézségek ellenére is.

Jelige: „Szebb jövő 20221213

Share on facebook
Megosztás